ارومیه شهر جاذبههای پنهان/ چشمههای شفابخش و بهشتی ارومیه مسافران را به خود میخواند+تصاویر
به گزارش خبرگزاری تسنیم از ارومیه، میخواهیم شما را به سفر نوروزی در شمال غرب کشور در استان آذربایجان غربی شهر ارومیه قلب آذربایجان مهمان کنیم سفری که در آن گذری به چشمههای آب معدنی خواهیم داشت. در این شهر چشمههای آب گرم متعددی وجود دارد به همین دلیل در این گزارش برترینها برای شما گردآوری شده […]
به گزارش خبرگزاری تسنیم از ارومیه، میخواهیم شما را به سفر نوروزی در شمال غرب کشور در استان آذربایجان غربی شهر ارومیه قلب آذربایجان مهمان کنیم سفری که در آن گذری به چشمههای آب معدنی خواهیم داشت.
در این شهر چشمههای آب گرم متعددی وجود دارد به همین دلیل در این گزارش برترینها برای شما گردآوری شده است.
چشمههای معدنی از نوع طبیعت و تندرستی حاوی املاح معدنی مفید با خاصیت درمانی که دارای ویژگیهایی مثل تحریک فعالیتهای مختلف بدن، درمان بیماری تنفسی، روماتیسم، بیماریهای پوستی، بیماریهای زنان و تورم موضعی، تسکین اعصاب، تنظیم فشار خون، درمان دردهای مفصلی و بهبود دردهای کلیه دارند.
چشمه آب معدنی کوه زنبیل
کوه زنبیل در یک کیلومتری دریاچه ارومیه در دهستان نازلو چای واقع شده است که چشمههای آب از دامنههای شرقی این کوه و شرق سیرغان سرچشمه میگیرد که تنها یکی از چشمههای آن به چشمه کوه زنبیل نام گرفنه است و این چشمه در فاصله حدودی ۳۶ کیلومتری در شمال شرق ارومیه قرار دارد.
چشمه آبمعدنی زنبیل بهصورت حوضچهای دایرهای شکل درآمده که قطر آن ۴ متر و عمق آن نیز بین ۲۰ تا ۲۵ سانتیمتر است و از کف حوضچه چشمه بهصورت مداوم گاز خارج میشود.
دور تا دور چشمه سنگکاری شده و در زمانهای نه چندان دور در هر ثانیه حدود ۱۰ لیتر آب از این چشمه خارج میشد که این مقدار هماکنون به دلیل خشکی دریاچه اورمیه کاهش بسیاری داشته است.
مواد معدنی موجود در آب این چشمه شامل سولفات و بیکربنات کلسیک و منیزیم آهندار است که بر روی سنگ کاریهای اطراف آن رسوبات آهنی دیده میشود.
وقتی حدود ۶۰ تا ۷۰ متر به سمت جنوب این چشمه حرکت میکنیم چشمهای دیگری را میبینیم که دارای خاصیت آبی مشترکیاند که مقدار آب خروجی آن بیشتر از چشمه زنبیل است.
چشمه قینرجه ارومیه
از دهستان نازلوچای و کوه زنبیل به سمت شهر سلماس حرکت میکنیم در ۲۷ کیلومتری جادهٔ ارومیه – سلماس و ۷ کیلومتر بعد از کارخانهٔ قند، چشمه قینرجه ارومیه قرار دارد آب این چشمه از دو نقطه خارج میشود.
محل اول، که حوضچهٔ طبیعی به شکل دایرهای و قطر تقریبی ۳ متر با عمق ۱۰ سانتیمتر است.
محل دوم، حوضچهٔ تقریباً به شکل دایرهای نیز با قطر ۱.۲۵متر به عمق۰.۸۴تت ۱.۳۶ متر در فاصله ۲۵ متری غرب چشمه قینرجه خودنمایی میکند.
در اثر رسوبگذاری آب چشمه حاشیه حوضچه سنگهای آهکی به وجود آمده و در اثر خروج گاز با حجم زیاد در سمت شمال حوضچه بوی هیدروژن سولفوره قابل استشمام است.
آب چشمه قینرجه مورد آزمایشات مختلفی قرار گرفته و طی این آزمایشات مشخص شده که آب چشمه در ردیف آبهای کلروره بیکربنات مخلوط و سولفات سدیک گازدار و گوگردی سرد است که در بعضی از حوضچهها جمع شده است و مورد استفاده قرار میگیرد.
آب گرم ایسی سو
همان طور که در جاده ارومیه به سلماس حرکت میکنیم در نزدیکی گردنه قوشچی به روستای خوش آب و هوایی به نام ایسی سو میرسیم که از زیباترین و دیدنیترین روستاهای منطقه به حساب میآید و دارای طبیعت و باغهای زیبای فراوانی که در آن همه نوع میوهٔ سردسیری و معتدل تولید میشود.
آبگرم ایستی سو (ایسی) در ۶۹ کیلومتری جاده ارومیه – سلماس قرار دارد.
حرارت آب این چشمه در حدود ۱۷ درجه سانتیگراد است و از سطح دریاهای آزاد ۱۳۵۰ متر ارتفاع دارد که از دل کوه به جوشش در آمده است.
چشمه آب معدنی ایسی سو دارای آبی گرم و حاوی مقدار زیادی املاح گوگردی است که برای درمان انواع بیماریهای پوستی بسیار مفید است به نقل از بزرگان روستا افرادی که مبتلا به بیماری جذام و اگزما بودند، با مراجعه به این آب گرم و آب تنی در آن به بهبودی کامل دست یافتند.
روستای ایسی سو علاوه بر جاذبههای طبیعی و گردشگری دارای جاذبه معنوی نیز هست به طوری که زیارتگاه انس ابن مالک نیز در این روستا قرار گرفته دارد.
آب این چشمه هم اکنون به صورت لوله کشی در اختیار مردم برای استفاده درمانی قرار گرفته است.
چشمه آبمعدنی هفتابه
در ۵۰ کیلومتری جنوب غربی ارومیه مرگور و یک کیلومتری شرق دهکدهٔ هفتابه چشمهٔ آب معدنی هفتابه واقع است.
آب این چشمه با فشار و همراه با گاز بهصورت استوانهای شکل با قطر قاعدهٔ تقریباً ۳۰ سانتیمتری، خارج میشود بهطوری که در حدود ۱۰ سانتیمتر از سطح آب بالا میرود و فرومیریزد.
چشمه هفتابه بهصورت حوضچه طبیعی در کنارهٔ بستر رود شکل گرفته و با تکه سنگهای بزرگی از رودخانه متمایز شده است و همواره از نقاط مختلف حوضچه چشمه و برخی نقاط کنار بستر رودخانه گازهایی خارج میشود، آب رودخانه به دلیل فشار بالای چشمه به حوضچه وارد نمیشود و در سمت چپ حوضچه تخته سنگ بزرگی همانند دیوار قرار دارد.
در سمت راست رودخانه از سنگهای آهکی دیواری تشکیل شده بهطوری که آب رودخانه در گذر زمان قسمتی از دیوار را از تخریب کرده به طوری که دیوار به سمت رودخانه خم شده و آب زیادی از چشمه خارج میشود و با توجه به اینکه این حوضچه در کنار رودخانه شکل گرفته نمیتوان به راحتی مقدار آب آن را مشخص کرد.
آب چشمه هفتابه مورد آزمایشات مختلفی قرار گرفته و طی این آزمایشات مشخص شده که آب چشمه حاوی بی کربنات مخلوط (کلسیک، منیزین و سدیک) و گازدار گرم است.
چشمه آبگرم هفتآباد
در آخرین این سفر مجازی شما را به مجموعه چشمههای آب گرم ارومیه در بخش سیلوانا دعوت میکنیم.
بخش سیلوانا و محال مرگور در ۴۵ کیلومتری ارومیه قرار دارد مجموعه چشمههای هفت آباد نیز در روستایی به همین نام دربخش سیلوانا و کنار رودخانه باراندوز چای از دل کوه آتش فشانی خاموش بیرون زده که ترکیبی از زیباترین طبیعت و مکانی برای گردش و تفریح مردم علاقمند به طبیعت فراهم آورده است.
برای جمع آب معدنی و گرم چشمه و شنای راحت مسافران استخری توسط اهالی روستای هفت آباد بر روی چشمه اصلی سخته شده است.
درجه حرارت آب چشمه بین ۳۲ تا ۳۴ درجه است که برای بیماریهای استخوانی خاصیت درمانی دارد.
مجموعه چشمههای آب گرم هفتآباد در روزهای گرم تابستان پذیرای مهمانان و گردشگرانی است که میخواهند خاطره خوبی از سفر به منطقه آذربایجان و بهویژه شهر ارومیه داشته باشند.
انتهای پیام/