اعلام جزئیات اتهامی ابربدهکار بانکی در یک خودروسازی؛ تحصیل مال نامشروع توسط متهم بهمیزان ۴۱هزار میلیارد ریال
به گزارش خبرنگار اجتماعی خبرگزاری تسنیم، مسعود ستایشی، سخنگوی قوه قضائیه امروز در آخرین نشست خبری خود در سال ۱۴۰۱ با خبرنگاران با تبریک مجدد اعیاد ماه شعبان و گرامیداشت روز شهید، گزارشی در تحقق شعار سال در دستگاه قضائی ارائه کرد و طی آن گفت: با توجه به نامگذاری امسال از سوی مقام معظم […]
به گزارش خبرنگار اجتماعی خبرگزاری تسنیم، مسعود ستایشی، سخنگوی قوه قضائیه امروز در آخرین نشست خبری خود در سال ۱۴۰۱ با خبرنگاران با تبریک مجدد اعیاد ماه شعبان و گرامیداشت روز شهید، گزارشی در تحقق شعار سال در دستگاه قضائی ارائه کرد و طی آن گفت: با توجه به نامگذاری امسال از سوی مقام معظم رهبری بهعنوان «تولید دانشبنیان و اشتغالآفرین» کلیه ظرفیتهای دستگاه قضائی در معاونتها و سازمانها و مراکز و دادگستریهای سراسر کشور بسیج شد تا با توجه به تواناییها و امکانات موجود در ستادهای مرکزی و استانی اقتصاد مقاومتی تلاش شود تا بخشی از موانع تولید و اشتغالزایی با بهرهمندی از دانشبنیانها صورت بگیرد.
وی ادامه داد: در این راستا اشاره میشود که سازمان بازرسی کل کشور در سال جاری ۱۲۹ نامه هشداری به دستگاههای اجرایی در استانها ارجاع داده و ۲۶ پرونده در تحقق شعار سال در این سازمان تشکیل شده است.
سخنگوی قوه قضائیه افزود: بازدید از ۱۵۶۲ واحد تولیدی، دریافت ۱۷۷۷ فقره شکایت با موضوع حمایت از تولید، پایش ۵۱۴ واحد تولیدی تملک شده توسط بانکها و … از دیگر اقدامات سازمان بازرسی در راستای تحقق شعار سال است.
ستایشی ادامه داد: بر اساس گزارش دیوان عدالت اداری در سال۱۴۰۱ حداقل ۲۰۷ فقره گزارش و پرونده در حمایت از تولید در این دیوان رسیدگی شده است که بیشترین پروندهها در زمینههای حمایت از تولید در حوزه گمرک و مالیات بوده است که در این باره میتوان به پرونده شرکت دارویی ارژن درمان و شرکت خانه گستر خوزستان و دهها نمونه دیگر اشاره کرد.
وی تأکید کرد: پروندههایی که در دیوان عدالت اداری مورد رسیدگی قرار گرفتند، در حوزه مانعزدایی در حوزه صادرات و حوزه اشتغال و تولید بودند که برای آنها رأی قطعی صادر شده است.
سخنگوی قوه قضائیه در ادامه ارائه گزارش خود گفت: بر اساس گزارش سازمان زندانها و اقدامات تأمینی و تربیتی، این سازمان در سال ۱۴۰۱ با برگزاری دورههای آموزش و مهارت فنی و حرفهای برای ۸۳ هزار تن از زندانیان، حدود ۵۱ هزار نفر گواهینامه مهارتی صادر شده است. در این خصوص حدود ۴۲ هزار فرصت شغلی برای مددجویان فراهم شده و به منظور اعطای تسهیلات موضوع ۵۰۰ میلیارد تومان تسهیلات آمده در قانون بودجه ۱۴۰۱ موفق به اعطای این مبلغ از سوی بانکهای عامل شده است.
ستایشی در بخش دیگری از سخنان خود گفت: ستاد پیگیری اجرای سیاستهای اقتصاد مقاومتی قوه قضائیه، پذیرای ۱۱۰۰ کارخانه برای احیا و ممانعت از تعطیلی و حمایت از تولید قود که برای تمام آنها جلسات رفع موانع تشکیل شده است.
وی ادامه داد: در سازمان پزشکی قانونی کشور هم این سازمان در جهت حمایت از دانشبنیانها اقدام به بومیسازی تجهیزات تخصصی کرده که با تولید کیتهای ژنتیک و سایر دستگاههای تخصصی انجام شده است.
سخنگوی قوه قضائیه افزود: با ارتقا و ساخت این ابزار و اخذ گواهینامههای بینالمللی و تولید و ساخت دستگاههایی که در حوزه رباتیک برای شناسایی (نمونهگیر اتوماتیک) ادامه یافته است، صرفهجوییهای اقتصادی رخ داده است و برای نمونه یکی از این دستگاهها نسبت به دستگاه مشابه خارجی، ۸۲ درصد صرفهجویی حاصل شده است.
وی سپس به ارائه آمارهایی از فعالیت دادگستری کل استانها در امر حمایت از تولید، شرکتهای دانشبنیان و اشتغالزایی پرداخت.
سخنگوی قوه قضائیه سپس برگزاری نخستین جشنواره نقد برتر قوه قضائیه را مورد اشاره قرار داد و با بیان اینکه دبیرخانه دایمی این جشنواره در معاونت امور اجتماعی و پیشگیری از وقوع جرم ایجاد شده است، اعلام کرد که این جشنواره در سالهای بعد هم برگزار خواهد شد.
فیلیمو در دادگاه بدوی تبرئه شده است
ستایشی در پاسخ به سؤالی مبنی بر اینکه چرا فیلیمو که مرتکب جرم شده، تعقیب قضایی نشده است، گفت: قاعده قانونی داریم به نام اصل قانونی بودن جرم و مجازات که بر اساس آن فعل یا ترک فعل جرم شناخته نمیشود مگر اینکه قانونگذار برای آن جرم تعیین کرده باشد. مجموعه ساترا در رابطه با موضوع سکوی مورد بحث یک طرح شکایتی کرده است که صرف نظر اینکه مرجعی که این را اعلام کرده واجد صلاحیت هست یا نه، به شعبه بازپرسی ویژه جرایم صوت و تصویر فراگیر ارجاع شده که مورد رسیدگی واقع شده و در نهایت قاضی به این تصمیم میرسد که در این خصوص برای پرونده و متهم پرونده قرار منع تعقیب صادر کند.
وی افزود: کسی که اعلام موضوع کرده به این تصمیم اعتراض کرده و متعاقب آن پرونده به دادگاه کیفری ۲ ویژه کارکنان دولت ارجاع شده و در حال رسیدگی است.
رونمایی از ابربدهکار بانکی جدید
سخنگوی قوه قضائیه درباره ابربدهکار بانکی که داستان تهران از صدور کیفرخواست برای او خبر داد، گفت: این پرونده مربوط به یک گروه خودرویی است که ۲۷ متهم دارد و اتهام متهم ردیف اول، اخلال کلان در نظام اقتصاد کشور از طریق تحصیل مال از طریق نامشروع به میزان ۴۱ هزار میلیارد ریال و ۲۹ میلیون وون کره جنوبی است.
وی ادامه داد: اتهام سایر افراد معاونت در اخلال کلان در نظام اقتصادی است که ۲۶ بهمن ۱۴۰۱ کیفرخواست پرونده صادر شده و به دادگاه رسیدگی به جرایم اقتصادی ارجاع شده و به خاطر اهمیت پرونده، وقت رسیدگی به آن فروردین ۱۴۰۲ اعلام شده است. همچنین متهمان پرونده با تودیع وثیقه آزاد هستند.
آخرین وضعیت پرونده کثیرالشاکی کینگمانی
سخنگوی قوه قضائیه در پاسخ به سؤالی درباره آخرین وضعیت پرونده رمزارز کینگمانی گفت: این پرونده به دادگاه رفته بود و دادگاه با توجه به حساسیت و دایره وسیع آن ۱۰ مورد نقص گرفت که عمدتاً مربوط به تعیین میزان مال از دست رفته مالباختگان بود و نواقص را دادسرا، ۲۱ اسفند بررسی و پاسخ داد و پرونده به دادگاه ارجاع شد.
وی درباره تعداد متهمان مطرح در این پرونده افزود: در این پرونده ۲ متهم؛ یک خانم و آقا مطرح هستند که در بازداشت به سر می برند.
دستگیری اخلالگران نظام ارزی در نوسانات اخیر بازار سخنگوی قوه قضائیه در پاسخ به سؤالی درباره نوسانات بازار ارز و سکه و برخورد با اخلالگران نظام ارزی گفت: در ارتباط با اخلالگری در بازار ارز فردایی در برخی از استانهای کشور افرادی دستگیر شدند که پرونده این افراد در دادسرای حوزه قضائی مربوطه در جریان رسیدگی و در حال انجام تحقیقات است اما در تهران، ۶ نفر به اتهام قاچاق ارز دستگیر شدند.
وی با بیان اینکه اتهامات عمدتاً ناظر بر اقدامات افراد در بازار ارز و فردایی است، اضافه کرد: همچنین در استان آذربایجان غربی دو باند قاچاق هفت و نیم میلیون یورو در دو شهرستان شناسایی و ۶ نفر در این زمینه بازداشت شدند؛ این متهمان اقدام به دریافت ارز مسافرتی کردند.
ستایشی ادامه داد: در یک شهرستان دیگر استان آذربایجان غربی از طریق سوءاستفاده کارت کوله بری چهار نفر بازداشت و از ۱۶ اسفند روانه زندان شدند.
تاکنون گزارش یا یافته علمی مبنی بر مسمومیت دانشآموزان نداشتهایم
سخنگوی قوه قضائیه درباره ماجرای بدحالی دانشآموزان در مدارس و اینکه تاکنون چه تعداد دستگیر شدهاند، گفت: متولی اعلام وضعیت در این موضوع وزارت کشور است اما در رابطه با مسئله مطرح شده بهتر است از کلمه بدحالی یا احساس مسمومیت به جای مسمومیت استفاده کنیم.
وی افزود: اقدامات مؤثری در این موضوع انجام شده که بر همین اساس هرکسی که عامل، آمر و از عوامل باشد و بخواهد موجب تعطیلی مدارس باشد قطعاً با او برخورد خواهد شد.
ستایشی با تأکید بر اینکه خانوادهها باید از فرزندان و جوانان خود مراقبت کنند، گفت: در موضوع مدارس شاهد این بودیم که فردی ماده تحریککننده را به فرزند خود میداد تا در مدرسه آن را پخش کند که دانشآموزان بوی بدی را استنشاق میکردند و احساس مسمومیت به آنها دست میداد. آن فرد بعد از اینکه شایعه مسمومسازی در مدرسه مطرح میشد، اقدام به فیلمبرداری از مدرسه و تجمع دانشآموزان و اولیای آنها میکرد که دستگیر شده است.
وی ادامه داد: بازداشتهایی صورت گرفته که در استان فارس افرادی که مرتکب شدند و مبادرت به ایجاد این اقدام کردند و موجبات بدحالی دانشآموزان شدند بازداشت شدند.
سخنگوی قوه قضائیه افزود: در این خصوص ۸ نفر در استان فارس دستگیر شدند و قوه قضائیه هیچ مسامحهای با سرحلقههای نخواهد کرد و با برهم زنندگان امنیت روان مردم و کسانی که مواد مرتبط با این مسئله را تهیه میکنند با قاطعیت برخورد و اشد مجازات بر اساس تصمیم دادگاه خواهند داشت.
وی افزود: مسمومیت یک چیزی است که باید عوارض آن مشخص باشد. آزمایشگاههای تخصصی و سمشناسی مشخص میکنند که مسمومیت هست یا نه؛ تاکنون گزارش یا یافته علمی مبنی بر مسمومیت نداشتهایم.
توضیحات سخنگو درباره اعلام ممنوعالخروجی
ستایشی در خصوص اینکه اقدامات دستگاه قضائی درباره مشخص شدن ممنوعالخروجی افراد قبل از اطلاع آنها در فرودگاهها که از دستورات رئیس قوه قضائیه نیز بوده است، اظهار کرد: قانون در این زمینه برای همه آحاد جامعه یکسان است.
وی افزود: نگاه عالمانه رئیس قوه قضائیه در راستای تحقق موازین قانونی است، تأکیدات وی بر این است تا آنجایی که طرف موضوع دستور و یا قرار مطلع از آن باشد و در زمان حضور در موقعیت متوجه یک حکم قضائی نشود.
دستگیری افرادی در رابطه با اخلال در بازار ارز
سخنگوی قوه قضائیه درباره جزئیات و تعداد دستگیرشدگان در موضوع اخلال در بازار ارز گفت: در ارتباط با اخلالگری در بازار ارز، در برخی استانها افرادی دستگیر شدند که پرونده آنها تشکیل و در دادسرای حوزه قضائی مربوطه در حال رسیدگی است که تحقیقات تکمیلی در حال انجام است و بعد از دریافت نتیجه اطلاعرسانی میشود.
ستایشی گفت: به عنوان نمونه در تهران ۶ نفر به اتهام قاچاق ارز از کشور دستگیر شدند و برای تعداد دیگری دستور دستگیری از سوی دادسرای ویژه امور اقتصادی صادر شده است که این کار در شرف تکمیل است و عمده اتهامات ناظر بر اقدامات افراد در بازار معاملات طلا و ارز فردایی بوده است.
وی با اشاره به گزارش دریافت شده از اقدامات قضائی سایر استانها در این باره عنوان کرد: در استان آذربایجان غربی در روزهای اخیر ۲ باندی که با قاچاق ۷ و نیم میلیون یورو در ۲ شهرستان این استان قصد اخلال در نظام ارزی کشور داشتند، شناسایی و ۶ نفر بازداشت شدند. متهمان در یکی از آن شهرستانها اقدام به دریافت ارز مسافرتی کرده و ارزها را در بازار آزاد میفروختند. در بررسیها، متهم با ۴۳۸ شخص مراوده مالی ارزی داشته است و معادل ۸۷۱ هزار و ۹۷۹ یورو از صرافیها دریافت کرده و همدست وی با ۲۵۴ شخص مراوده مالی ارزی داشته و معادل ۵۰۲ هزار و ۸۳۸ یورو ارز مسافرتی دریافت کرده است که نامبردگان در ۱۱ اسفند امسال بازداشت و روانه زندان شدند.
ستایشی تصریح کرد: در دیگر شهرستان استان آذربایجان غربی، شرکت تضامنی در زمینه قاچاق ارز از طریق سوءاستفاده از کارت کولهبری مورد تعقیب قرار گرفته و در این مورد ۴ نفر بازداشت شدند و یکی از متهمان به اتهام مباشرت در قاچاق حرفهای یک میلیون و ۸۴۳ هزار و یورو متهم و متهم دیگر به اتهام مشارکت در قاچاق حرفهای ارز به میزان یک میلیون و ۹۰۰ هزار یورو و متهم دیگر به اتهام مباشرت در قاچاق حرفهای ارز به میزان ۶۰۰ هزار یورو بازداشت، تفهیم اتهام شده و پرونده او در حال رسیدگی است و از ۱۶ اسفند روانه زندان شده است.
انتهای پیام/