افت شاخص جهانی بهای مواد غذایی + نمودار
اکوایران: ارزیابی شاخص کل بهای مواد غذایی در سومین ماه سال جاری میلادی نسبت به ماه قبل آن از تداوم کاهش جهانی این شاخص برای دوازدهمین دوره متوالی حکایت دارد. به گزارش اکوایران؛ بررسی متغیرهای شاخص قیمت واقعی مواد غذایی در مدت زمان بررسی نشان دهنده آن است که این شاخص افتی حدود ۲.۸ واحددرصدی […]
اکوایران: ارزیابی شاخص کل بهای مواد غذایی در سومین ماه سال جاری میلادی نسبت به ماه قبل آن از تداوم کاهش جهانی این شاخص برای دوازدهمین دوره متوالی حکایت دارد.
به گزارش اکوایران؛ بررسی متغیرهای شاخص قیمت واقعی مواد غذایی در مدت زمان بررسی نشان دهنده آن است که این شاخص افتی حدود ۲.۸ واحددرصدی داشته است و کاهش ۳۲.۸ واحد درصدی آن نسبت به ماه مشابه سال ۲۰۲۲ ثبت شده است.
گزارش معاونت بررسیهای اقتصادی اتاق بازرگانی تهران، نشان دهنده آن است که کاهش بهای اکثر غلات در این ماه رقم خورده، بطوریکه گندم افت ۷.۱ درصدی به دلیل افزایش عرضه جهانی تشدید رقابت بین صادرکنندگان و افزایش صادرات اوکراین از طریق دریای سیاه صورت داشته است. از سوی دیگر در بازه زمانی مورد بررسی شاهد افت ۴.۶ درصدی بهای ذرت به علت افزایش قابل توجه تولید در آمریکای جنوبی به خصوص برزیل به همراه افت ۶.۷ درصدی بهای جو و ۵.۷ درصدی بهای سورگوم به دلیل سرریز اثرات تغییرات قیمت گندم و ذرت و افت ۳.۲درصدی بهای برنج به علت برداشت قابل توجه این محصول در کشورهای هند ویتنام و تایلند صورت گرفته است.
از سوی دیگر در مدت زمان مورد بررسی شاهد افت بهای روغنهای خام سویا کلزا و آفتابگردان نیز بوده ایم که دلیل آن به افزایش عرضه و کاهش تقاضای واردات و در مقابل افزایش بهای روغن پالم در این ماه به دلیل افت تولید ناشی از تغییرات آبی و هوایی در آسیای شرقی و وضع محدودیت صادرات توسط اندونزی باز می گردد. ارزیابیهای صورت گرفته همچنین نشان از آن دارد که در این مدت شاهد افت بهای اکثر محصولات لبنی با شدت بیشتر برای شیرخشک و کره به دلیل افت تقاضا (حجم بالای خریدای قبلی) و افزایش عرض به علت افزایش تولید فصلی شیرخام در اروپای غربی نیز بوده ایم.
اما در بازه زمانی مورد بررسی شاهد افزایش بهای گوشت گاو به دلیل چشم انداز کاهش عرضه در آمریکا همراه با استمرار افت بهای گوشت مرغ به علت افزایش عرضه بوده ایم.
اما در میان سایر محصولات غذایی بهای جهانی شکر هم کاهش داشته است، بطوریکه تضعیف چشمانداز تولید شکر در کشورهای هند تایلند و چین و در مقابل چشم انداز مثبت تولید نیشکر در برزیل به همراه تاثیرات مثبت کاهش بهای نفت خام بر تقویت بهربرداری از نیشکر برای تولید شکر به همرا تضعیف رئال برزیل در برابر دلار به عنوان عواملی در راستای محدودکردن افزایش بهای جهانی شکر صورت گرفته است.