امام جمعه زاهدان: تربیت پیش نیاز رشد جامعه است
به گزارش خبرگزاری تسنیم از زاهدان، آیتالله مصطفی محامی صبح امروز در دیدار مدیرکل، معاونین و مربیان پرورشی ادارهکل آموزش و پرورش استان سیستان و بلوچستان که به مناسبت هفته امور تربیتی و تربیت اسلامی انجام شد، ضمن تبریک اعیاد شعبانیه، اظهار داشت: باید خداوند متعال را شاکر باشید که توفیق گذر عمر در راه تعلیم […]
به گزارش خبرگزاری تسنیم از زاهدان، آیتالله مصطفی محامی صبح امروز در دیدار مدیرکل، معاونین و مربیان پرورشی ادارهکل آموزش و پرورش استان سیستان و بلوچستان که به مناسبت هفته امور تربیتی و تربیت اسلامی انجام شد، ضمن تبریک اعیاد شعبانیه، اظهار داشت: باید خداوند متعال را شاکر باشید که توفیق گذر عمر در راه تعلیم و تربیت را کسب کردهاید، زیرا عمر انسان میتواند در عرصههای مختلف صرف شود، اما کار تربیت انسان با مشاغل دیگر غیرقابل مقایسه و متفاوت است.
امام جمعه زاهدان تربیت را پیشنیاز رشد جامعه دانست و افزود: با وجود اهمیت و تاثیرگذاری فراوان امر تربیت متاسفانه در حرف و عمل کمتر به آن توجه شده است. در نظام اسلامی باید توجه و اهتمام جدی به امور تربیتی داشته باشیم از این جهت که نقطه مرکزی در فعالیتهای دینی و معارف اسلامی بحث تربیت است. خداوند متعال پیامبر اکرم(ص) را با هدف هدایت و تربیت فرستاد تا با قرائت آیات قرآن به تعلیم، تربیت و تزکیه روح و جان مردم بپردازد.
نماینده ولیفقیه در استان سیستان و بلوچستان به بیان ساحتهای مختلف تربیتی پرداخت و گفت: تربیت علمی، معنوی، خانوادگی، عقلانی، اجتماعی، اخلاقی، عاطفی، سیاسی و غیره مربی باید دست متربی را گرفته و پا به پا از نقطه مبدا به مقصد برساند و تربیت با ابلاغ و بخشنامه میسر نخواهد بود.
امام جمعه زاهدان تصریح کرد: در نظام اسلامی نیازمند تربیت اسلامی هستیم و این کار از چند طریق تحقق خواهد یافت ابتدا نقطه هدف و ارزشهای تعریف شده است که اگر ارزشها برگرفته از مبانی دینی و اسلامی باشد یک بخش از تربیت اسلامی خواهد بود.
وی گفت: متاسفانه شعار ضدغرب را سر داده، اما فرهنگ غربی در میان ما حاکم است و چنین چیزی در روابط خانوادگی، فرهنگ پوشش، فرهنگ مصرف، فرزندآوری و اخلاق اجتماعی ما به خوبی قابل مشاهده است و باید معیارهای اسلامی را در هر کدام از این موارد مشخص کنیم و نقطه هدف را از اسلام مشخص و تلاش کنیم تا به آن برسیم.
محامی ادامه داد: جهت دیگر این است که روشهای تربیت را نیز از مبانی دینی بگیریم و این کار از طریق آیات قرآن و بیانات پیامبر اکرم(ص) و ائمه اطهار(ع) در خصوص تربیت قابل انجام است.
وی اضافه کرد: جدای از بیانات بخش دیگر نگاه به عملکرد پیامبران است و باید مشاهده کنیم که نحوه عملکرد پیامبران در امور تربیتی چگونه بوده است.
نماینده ولیفقیه در سیستان و بلوچستان اذعان داشت: ابزار هدایتی پیامبر اکرم(ص) قرآن کریم بود و بدست آوردن شیوه تربیتی قرآن این است که آیات را بر اساس ترتیب نزول بررسی کنیم.
وی گفت: در آیات ابتدایی قرآن بیشتر به جنبههای اعتقادی و اخلاقی از جمله خداشناسی و معاد اشاره شده و چنین چیزی یعنی برای پرداختن به امور تربیتی ابتدا باید روی فکر و دل افراد کار کنیم.
نماینده ولیفقیه در سیستان و بلوچستان با قرائت و تفسیر مناجات شعبانیه به بیان مسائل تربیتی برگرفته از این دعا پرداخت.
انتهای پیام/