رونمایی از مشوقهای صادراتی ۱۴۰۱
اکوایران: با گذشت نزدیک به نیمی از سال جاری جزییات مشوقهای صادرات غیرنفتی ۱۴۰۱ از سوی وزیر صنعت، معدن و تجارت ابلاغ شد. به گزارش اکوایران؛ دستورالعمل پرداخت مشوق های صادرات غیرنفتی سال جاری به منظور حمایت هم جانبه و هدفمند از صادرات کالاها و خدمات (به ویژه محصولات صادراتی دانش بنیان) و افزایش حجم […]
اکوایران: با گذشت نزدیک به نیمی از سال جاری جزییات مشوقهای صادرات غیرنفتی ۱۴۰۱ از سوی وزیر صنعت، معدن و تجارت ابلاغ شد.
به گزارش اکوایران؛ دستورالعمل پرداخت مشوق های صادرات غیرنفتی سال جاری به منظور حمایت هم جانبه و هدفمند از صادرات کالاها و خدمات (به ویژه محصولات صادراتی دانش بنیان) و افزایش حجم و تنوع محصولات و خدمات صادراتی و کاهش هزینه های تجار در فرآیند صادرات با هدف تحقق اهداف کمی پیشبینی شده صادرات غیرنفتی و کمک به حفظ و ماندگاری در بازارهای هدف و ارتقاء سطح کمی و کیفی صادرات به بازارهای هدف صادراتی به استناد مفاد اساسنامه سازمان توسعه از سوی سازمان توسعه و تجارت ابلاغ شد. تاخیر در ابلاغ بسته این دستورالعمل بارها مورد انتقاد فعالان اقتصادی و صادرکنندگان قرار گرفته، البته این تاخیر مختص سال جاری نیست و در سالهای قبل هم شاهد چنین تاخیری بودهایم.
با تمام این موارد این دستورالعمل در ۱۰ماده و ۳تبصره بهمنظور حمایت همهجانبه و هدفمند از صادرات کالاها و خدمات، افزایش حجم و تنوع محصولات و خدمات صادراتی، همچنین کاهش هزینههای تجار در فرآیند صادرات، ابلاغ شده است. بر اساس الزام بودجه ۱۴۰۱، پرداخت جوایز و مشوقهای صادراتی برای صادرکنندگانی که ارز صادراتی را به چرخه اقتصادی کشور بازگرداندهاند، مجاز است. البته مصادیق و میزان رفع تعهدات ارزی حاصل از صادرات در چارچوب مصوبات کمیته اقدام ارزی و تایید دبیرخانه کمیته مذکور تعیین و اجرا میشود. سازمان توسعه تجارت نیز مجاز است که تمام یا بخشی از فرآیند اجرایی مرتبط با پرداخت مشوقهای صادراتی را به ادارات کل صنعت، معدن و تجارت استانها تفویض کند.
در دستورالعمل مشوقهای صادرات غیرنفتی علاوه بر اولویت بندی بنگاههای صادراتی دریافت این مشوقها الزاماتی نیز برای صادرکنندگان در نظر گرفته شده است تا بتوانند مشمول این مشوق ها شوند.
براساس این دستورالعمل اولویت بنگاههای صادراتی «دانش بنیان» مانند و «شرکتهای خدمات فنی و مهندسی» در اولویت دریافت مشوق های صادراتی قرار دارند. از سوی دیگر براساس این دستورالعمل سازمان توسعه تجارت ایران مجاز است تمام یـا بخشـی از فرآینـد اجرایـی مـرتبط بـا پرداخـت مشـوق هـای صـادراتی موضـوع این دستورالعمل را حسب مورد به اداراه کل صنعت، معدن و تجارت استانها تفویض کند.
یکی از موارد دیده شده در این دستورالعمل اولویت صادرات به روسیه و حوزه اوراسیا است. براین اساس در صورت صادرات به این دو محدوده حداکثر ۲۵ درصد اعتبارات و بودجه تخصیصی از سوی سازمان برنامه و بودجه کشور به اسـتناد مصـوبات سـتاد هماهنگی اقتصادی دولت ضمن رعایت شیوه نامه ها و نظر دفاتر تخصصی موضوع این دستورالعمل به صادرکنندگان پرداخت خواهد شد.
از سوی دیگر به استناد جزء ۵ بند (ع) تبصره ۶ قانون بودجه سال ۱۴۰۱ کل کشور پرداخت هرگونه جایزه و مشوق صادراتی برای صادرکنندگان منوط به حصول اطمینان از برگشت ارز حاصل از صادرات کالا و خدمات به چرخه اقتصاد کشور است. مصادیق و میزان رفع تعهدات ارزی حاصل از صادرات در چارچوب مصوبات کمیته اقدام ارزی و تایید دبیرخانه کمیته مذکور تعیین و اجرا می شود.
اهم برنامههای حمایتی و تشویقی، شرح فعالیت و میزان بهرهمندی از مشوقهای صادراتی، در فایل زیر درج شده است.
جزییات دستورالعمل اجرایی مشوقهای صادراتی سال ۱۴۰۱