سبقت تند پیاز در رشد قیمت ها
بررسی قیمت محصولات خوراکی در بهمن ماه امسال نشان میدهد سبزیجات و گوشت بیشترین رشد را در این مقطع رقم زده اند. در تفکیک کالاها در این مقطع مشاهده می شود پیاز بیشترین رشد های قیمت را در بعد نقطه ای و ماهانه در این مقطع به ثبت رسانده اند. به گزارش اکوایران، قیمت خوراکی […]
بررسی قیمت محصولات خوراکی در بهمن ماه امسال نشان میدهد سبزیجات و گوشت بیشترین رشد را در این مقطع رقم زده اند. در تفکیک کالاها در این مقطع مشاهده می شود پیاز بیشترین رشد های قیمت را در بعد نقطه ای و ماهانه در این مقطع به ثبت رسانده اند.
به گزارش اکوایران، قیمت خوراکی ها در کشور روندی صعودی را سپری کرده و در دومین ماه زمستانی امسال از بعد ماهانه به ۴.۷ درصد رسید. این رقم به نوعی بالاترین سطح در هفت ماه اخیر به شمار می آید. بررسی ها نشان می دهد بیشترین رشد قیمت خوراکی ها در گروه سبزی و گوشت به ثبت رسیده است. در مقایسه نقطه ای نیز مشاهده می شود تورم نقطهای خوراکیها در این مقطع از مرز ۷۰ درصد عبور کرده است.
طبق بررسی های آماری در نیمه زمستان کشور مشاهده می شود در میان خوراکی ها «فلفل دلمه ای»، «بادمجان» و «خیار» بیشترین رشد ماهانه را داشته اند. در همین رابطه در بهمن ماه امسال قیمت هر کیلوگرم «فلفل دلمهای» در کشور رشدی ۳۱.۱ درصدی را به طور متوسط نسبت به ابتدای زمستان داشته و بالاترین افزایش قیمت را در این مقایسه ثبت کرده است. قیمت «پیاز» نیز در این دسته بندی چهارمین رشد ماهانه را داشته و از متوسط کیلویی ۲۲ هزار تومان در کل مناطق شهری ایران، با ۲۲.۵ درصد رشدماهانه به کیلویی ۲۸ هزار تومان رسیده است. پنجمین رتبه رشد ماهانه قیمت نیز به «گوشت گوسفندی» تعلق داشته که در بهمن امسال ۲۱.۸ درصد رشد را ثبت کرده و در نهایت به طور متوسط در کشور به کیلویی برابر با ۲۸۷ هزار تومان افزایش پیدا کرده است.
در مقابل نیز کالاهایی نظیر «شیر» و «تخم مرغ ماشینی» نیز افت قیمت را در این مقطع تجربه کرده اند. در همین خصوص رشد ماهانه قیمت هر کیلوگرم تخم مرغ به منفی ۱.۹ درصد رسیده و به همین میزان کمتر از ماه قبل شده است.
رکورد زنی رشد قیمت پیاز در بهمن ماه
در بررسی نقطه ای قیمت کالاهای خوراکی این شاخص با موقعیت مشابه خود در سال گذشته مقایسه می شود. در دسته بندی این رشد در بهمن ماه امسال مشاهده می شود قیمت کالاهایی نظیر روغن و پیاز در صدر جهش قیمت قرار داشته اند.
بر این اساس قیمت روغن مایع و جامد در حدود ۳۰۰ درصد رشد داشته و پیاز و ماکارونی به ترتیب رشدهای ۲۲۲ و ۱۳۹.۴ درصدی را نسبت به بهمن ماه سال ۱۴۰۰ به ثبت رسانده اند. در این مقایسه در مجموع، ۶ کالای خوراکی بیشترین رشد نقطه ای قیمت ها را رقم زده است. در میان بیشترین رشدهای ماهانه و نقطه ای در این ماه کالای پیاز عضو ثابت افزایش قیمت ها بوده است. برخی رشد بی محابای صادرات پیاز و سوی دیگر کاهش عرضه این محصول در نتیجه وضعیت بد بارندگی در کشور را عامل مهم در رشد قیمت پیاز در این ماه می دانند.