مهرگان باز هم جهانی نشد
…، یلدا/چله (مشترک با افغانستان)، هنر ساختن و نواختن رباب (مشترک با تاجیکستان و ازبکستان) و مراسم مهرگان (مشترک با تاجیکستان) است. فایل های ارائه شده برای این نشست شامل ۲۴ گزارش در مورد یک عنصر درج شده در فهرست حفاظت فوری، ۴۲ گزارش در مورد اجرای کنوانسیون ۲۰۰۳ و در مورد وضعیت فعلی عناصر […]
…، یلدا/چله (مشترک با افغانستان)، هنر ساختن و نواختن رباب (مشترک با تاجیکستان و ازبکستان) و مراسم مهرگان (مشترک با تاجیکستان) است. فایل های ارائه شده برای این نشست شامل ۲۴ گزارش در مورد یک عنصر درج شده در فهرست حفاظت فوری، ۴۲ گزارش در مورد اجرای کنوانسیون ۲۰۰۳ و در مورد وضعیت فعلی عناصر ثبت شده در فهرست معرف توسط کشورهای عضو در اروپا، چهار نامزدی در فهرست حفاظت فوری، ۴۶ نامزد برای فهرست …
به گزارش پارسینه ؛ مرکز رسانه قوه قضاییه اعلام کرد: دومین جلسه دادگاه رسیدگی به پرونده ضاربان شهید عجمیان صبح روز پنجشنبه دهم آذر ماه در استان البرز برگزار شد. شهید سید روح الله عجمیان، متولد ۲۰ بهمن سال ۱۳۷۳ از بسیجیان حوزه ۴۱۷ شهدای کمالشهر کرج بود که روز پنجشنبه ۱۲ آبان ماه در جریان اغتشاشات و ناامنی های آزاد راه کرج – قزوین در محدوده بهشت سکینه (س) کرج با ضربات چاقو برخی اغتشاشگران …
دو پرونده جشن مهرگان و هنر ساختن و نواختن رباب که مشترک از سوی ایران و چند کشور دیگر به یونسکو معرفی شده بودند، از ورود به فهرست جهانی میراث ناملموس یونسکو باز ماندند. به گزارش ایسنا، هفدهمین نشست کمیته بین الدول پاسداری از میراث فرهنگی ناملموس در شهر رباط مراکش از هفتم آذرماه آغاز شده و تا شنبه، دوازدهم آذرماه ادامه دارد. در این دوره از اجلاس، ۴۶ عنصر برای ثبت در فهرست معرفی میراث …
میراث معنوی و طبیعی که در نشست مراکش حضور داشت، در گفت وگوی کوتاهی با ایران اکونومیست تایید کرد که این دو پرونده ریفر شده اند. در واقع، یونسکو وقتی پرونده ای را ریفر می کند یا برگشت (عودت) می دهد، این فرصت را به کشورها می دهد یک بار دیگر آن را اصلاح کنند تا در اجلاس بعدی دوباره مطرح شود. پرونده جشن مهرگان که مشترک بین ایران و تاجیکستان تهیه شده، نخستین بار نیست که ریفر می شود؛ ایران پاییز …
به گزارش خبرنگار مهر ، هفدهمین نشست کمیته بین الدول حفاظت از میراث فرهنگی ناملموس به میزبانی پادشاهی مراکش در شهر رباط از ۲۸ نوامبر برگزار شده و تا ۳ دسامبر ۲۰۲۲ ادامه دارد. در این نشست قرار است پرونده هایی مانند یلدا با همکاری کشور افغانستان، مهارت ساخت و نواختن عود یا همان بربط با مشارکت کشورهای ایران، تاجیکستان و ازبکستان، سوزن دوزی ترکمنی نیز با مشارکت ترکمنستان، نوغان داری و تولید …
به گزارش شبکه خبری تهران نیوز ،شبان میرشکرایی دبیر باشگاه نوروز کمیسیون ملی یونسکو و مدیر پرونده جهانی یلدا/ چله و تهیه کننده پرونده با اشاره به ثبت جهانی پرونده میراث ناملموس یلدا در هفدهمین نشست کمیته بین الدولی پاسداری از میراث فرهنگی ناملموس که از ۷ الی ۱۲ آذر در مراکش برگزار می شود، گفت: پرونده یلدا / چله از سوی ایران و به شکل مشترک با افغانستان به این اجلاس ارائه شد، که ثبت مشترک آن دراین …
ساختن و نواختن عود (مشترک با سوریه)، یلدا/چله (مشترک با افغانستان)، هنر ساختن و نواختن رباب (مشترک با تاجیکستان و ازبکستان) و مراسم مهرگان (مشترک با تاجیکستان) است. فایل های ارائه شده برای این نشست شامل ۲۴ گزارش در مورد یک عنصر درج شده در فهرست حفاظت فوری، ۴۲ گزارش در مورد اجرای کنوانسیون ۲۰۰۳ و در مورد وضعیت فعلی عناصر ثبت شده در فهرست معرف توسط کشورهای عضو در اروپا، چهار نامزدی در فهرست حفاظت فوری، ۴۶ نامزد برای فهرست معرف، پنج پیشنهاد برای ثبت اقدامات حفاظتی خوب و یک درخواست برای کمک بین المللی است. …
اقتصادگردان- این پرونده چندملیتی در هفدهمین کمیته بین الدولی پاسداری از میراث ناملموس یونسکو که این هفته در شهر رباط مراکش برگزار شده است، بررسی شد. این میراث ناملموس بیست ویکمین عنصر ایران است که به صورت پرونده چندملیتی وارد فهرست جهانی میراث ناملموس یونسکو شده است. معاون میراث فرهنگی که هم اکنون برای حضور در این نشست در مراکش به سر می برد، شانس این پرونده چندملیتی را که در راستای سیاست های …
به ثبت برساند، اما معطل ثبت پذیرش افغانستان بود که بالاخره این کشور بعد از وقفه ای شش ساله، دو سال قبل داوطلب شدن را پذیرفت. همچنین هنر ساختن و نواختن عود به عنوان هجدهمین عنصر میراث فرهنگی ناملموس ایران در هفدهمین نشست کمیته بین الدولی پاسداری از میراث فرهنگی ناملموس یونسکو ثبت جهانی شد. ایران همزمان که پرونده عود را در سال ۱۳۹۷ به صورت ملی ثبت کرد، برای ثبت جهانی آن با …
پهلوانی یا زورخانه ای، مهارت ساخت و نواختن دوتار، دانش ساخت لنج، فرهنگ پخت و تقسیم نان لواش، قالی شویان، مهارت های سنتی قالی بافی در فارس، چوگان، نگارگری ایرانی، آیین زیارت کلیسای تادئوس و برنامه ملی پاسداری از هنر خوشنویسی، به نام ایران، می شود. هفدهمین نشست کمیته بین الدول حفاظت از میراث فرهنگی ناملموس در شهر رباط مراکش از ۲۸ نوامبر، هفتم آذرماه برگزار شده و تا سوم دسامبر، ۱۲ آذرماه …
به گزارش خبرگزاری میراث آریا، یلدا/ چله به عنوان نوزدهمین عنصر میراث فرهنگی ناملموس کشورمان در هفدهمین نشست کمیته بین الدولی پاسداری از میراث فرهنگی ناملموس یونسکو ثبت جهانی شد. شب یلدا یا شب چله یکی از قدیمی ترین جشن های ایرانی است که مثل عید نوروز و چهارشنبه سوری از تاریخ و پیشینه قدیم ایران به یادگار مانده. این شب از تمام شب های سال بلندتر است و اجداد ما هر سال آن را جشن می گرفته …
حال حاضر در مراحل پایانی ترجمه است و تا تا پایان سال میلادی به یونسکو ارسال خواهد شد. وی با اشاره به اینکه برای ثبت جهانی منظر تاریخی، شهری هگمتانه تا همدان نیاز است دستگاه های مربوطه تلاش همسو و هم افزا داشته باشند، گفت: پرونده آماده است و باید مطالبه دو دهه مردم همدان را به نتیجه رسانده و جشن ثبت جهانی را در استان داشته باشیم. مالمیر در ادامه به اقدامات ۷ ساله خود در سمت …
به گزارش خبرگزاری مهر به نقل از مرکز رسانه قوه قضائیه، دومین جلسه دادگاه رسیدگی به پرونده ضاربان شهید روح الله عجمیان روز پنج شنبه دهم آذر ماه در استان البرز برگزار شد. شهید سید روح الله عجمیان، متولد ۲۰ بهمن سال ۱۳۷۳ از بسیجیان حوزه ۴۱۷ شهدای کمالشهر کرج بود که روز پنجشنبه ۱۲ آبان ماه در جریان اغتشاشات و ناامنی های آزاد راه کرج – قزوین در محدوده بهشت سکینه (س) کرج با ضربات چاقو برخی …