نخستین مرکز پلاسمای جنوب شرق کشور در یزد افتتاح شد
به گزارش خبرگزاری تسنیم از یزد، صنعت پلاسما در دو بخش تعریف میشود که جمعآوری آن پیچیدگیهای خاص خودش را دارد و دقت در جمعآوری آن از اهمیت بسیار بالایی برخوردار است تا جلوی ورود میکروب گرفته شود. قسمت دوم مربوط به کار پالایشگری است که از پلاسمای اولیه، داروهای بسیار مهمی تولید میشود که […]
به گزارش خبرگزاری تسنیم از یزد، صنعت پلاسما در دو بخش تعریف میشود که جمعآوری آن پیچیدگیهای خاص خودش را دارد و دقت در جمعآوری آن از اهمیت بسیار بالایی برخوردار است تا جلوی ورود میکروب گرفته شود.
قسمت دوم مربوط به کار پالایشگری است که از پلاسمای اولیه، داروهای بسیار مهمی تولید میشود که در دنیا از آن به عنوان پذافند غیرعامل یاد میشود و نقش بسیار مهمی در درمان بیماریهای مختلف دارد.
در دوران شیوع کرونا بحث تامین داروهای مبتنی بر پلاسما بسیار اهمیت پیدا کرد و کشورهای تولید کننده تا زمانی که نیاز خودشان رفع نمیشد، اقدام به ارسال این داروها به کشورهای دیگر نمیکردند.
این مرکز به عنوان هاب پلاسما فعالیت میکند و ذخیره پلاسمای چهار استان کرمان، اصفهان، شیراز و اهواز به عنوان زیر مجموعه این مرکز در یزد مورد آزمایش و ذخیره قرار میگیرد.
این مرکز با اعتبار یکصد میلیارد تومان اعتبار در استان یزد راهاندازی شده و به عنوان یکی از کمنظیرترین مراکز اهدای پلاسما در منطقه خاورمیانه شناخته میشود.
این مرکز متفاوت از مراکز اهدای خون است و محدودیت تعداد اهدای خون در سال را ندارد و هر فرد می تواند حدود ۵۰ مرتبه در سال اقدام به اهدای پلاسما کند چرا که گلوبول های سرخ خون جایگزین می شود.
بحث فرهنگ سازی در ارتباط با این موضوع از اهمیت بسیار بالایی برخوردار است و با توجه به تاثیر داروهای حاصله از پلاسما در درمان بیماریهای مختلف، لازم است که به فرهنگ سازی توجه بسیار ویژه ای صورت پذیرد.
انتهای پیام/۷۸۱/.