گزارش تسنیم استاندار کهگیلویه و بویراحمد را به جهاد کشاورزی کشاند
به گزارش خبرگزاری تسنیم از یاسوج، سلسله گزارشهای از مسائل و مشکلات بخش کشاورزی کهگیلویه و بویراحمد در روزهای اخیر بر روی خروجی تسنیم قرار گرفت که حشمت الله احمدزاده برای بررسی موضوعات به صورت سرزده از سازمان جهاد کشاورزی بازدید کرد. سید حشمت الله احمدزاده استاندار کهگیلویه و بویراحمد خواستار گرهگشایی از مشکل گوجهفرنگی […]
به گزارش خبرگزاری تسنیم از یاسوج، سلسله گزارشهای از مسائل و مشکلات بخش کشاورزی کهگیلویه و بویراحمد در روزهای اخیر بر روی خروجی تسنیم قرار گرفت که حشمت الله احمدزاده برای بررسی موضوعات به صورت سرزده از سازمان جهاد کشاورزی بازدید کرد.
سید حشمت الله احمدزاده استاندار کهگیلویه و بویراحمد خواستار گرهگشایی از مشکل گوجهفرنگی کاران شد و افزود: همزمانی برداشت محصول در دیگر استانها، تولید انبوه، نبود بازار و تقاضای متناسب با تولید و نداشتن صادرات به کاهش قیمت گوجه فرنگی و تشدید مشکلات گوجه کاران افزوده است.
وی عنوان کرد: در این استان نزدیک به یک هزار هکتار زیر کشت گوجه رفته که ۶۵۰ هکتار آن در منطقه لیشتر گچساران قرار دارد و بر اساس آمار سازمان جهاد کشاورزی بیش از ۵۰ هزار تن محصول روی دست کشاورزان مانده است.
احمدزاده ابراز کرد: برای جلوگیری از زیان گوجه کاران، باید راهکاری ارائه شود که خرید حمایتی از آنان صورت گیرد و یا به سردخانهها و کارخانههای تولید رب گوجه فرنگی انتقال داده شوند.
وی با تاکید بر اینکه هرگونه فرصت سوزی به ضرر مردم خواهد بود زیرا که فرصت اندک بوده و محصولات کشاورزان فاسد میشود، افزود: ضروری است جلسهای اضطراری گرفته شود و ظرفیتهای خالی دیگر استانها در بحث سردخانه بررسی و همچنین اگر قرار است خرید حمایتی صورت گیرد باید سریع تر وارد عمل شوند و راهکار عملیاتی ارائه شود.
نماینده عالی دولت در استان کهگیلویه و بویراحمد یادآور شد: ظرفیت کارخانههای تولید رب گوجه فرنگی در استانهای مختلف بررسی شود زیرا تعدادی اعلام کردهاند ظرفیت خرید آنها تکمیل شده است.
احمدزاده بیان کرد: رایزنیهایی با محمد مخبر معاون اول رئیس جمهور صورت گرفته تا در بحث عوارض صادرات که از ۶ هزار تومان به ۱۲ هزار تومان افزایش یافته تجدید نظر شود و صادرات به عراق و پاکستان ادامه یابد.
وی تاکید کرد: تصمیم وزارت جهاد کشاورزی مبنی بر افزایش تعرفه صادرات هر کیلوگرم گوجه فرنگی از ۶ به ۱۲ هزار تومان سبب بالا رفتن هزینههای تمام شده این محصول و مشکلاتی برای کشاورزان شده است.
احمدزاده یادآور شد: همه باید پای کار بیایند و راهکار عملیاتی ارائه شود و کشاورزان بدانند مجموعه استانداری و دولت تصمیمی که به نفع کشاورزان باشد را اتخاذ خواهند کرد.
به گزارش تسنیم، ۲۷۰ هزار هکتار زمین کشاورزی در کهگیلویه و بویراحمد وجود دارد که ۱۶۰ هزار هکتار آن زراعی بوده و کشاورزان سالیانه ۹۷۲ هزار تن محصولات مختلف تولید میکنند.
انتهای پیام/