اجرای نهمین فاز واکسیناسیون طیور علیه بیماری نیوکاسل در سیستان و بلوچستان
غلامرضا سرگزی در گفتوگو با خبرنگار تسنیم در زاهدان در خصوص اجرای نهمین فاز واکسیناسیون «نیوکاسل» در استان سیستان و بلوچستان با پوشش حداکثری، اظهار داشت: از ابتدای سال تاکنون ۸۷۵ هزار قطعه طیور بومی در سطح استان از طریق واکسن آشامیدنی علیه بیماری ویروسی «نیوکاسل» به صورت رایگان، واکسینه شدهاند که ۴۳۸ هزار قطعه […]
غلامرضا سرگزی در گفتوگو با خبرنگار تسنیم در زاهدان در خصوص اجرای نهمین فاز واکسیناسیون «نیوکاسل» در استان سیستان و بلوچستان با پوشش حداکثری، اظهار داشت: از ابتدای سال تاکنون ۸۷۵ هزار قطعه طیور بومی در سطح استان از طریق واکسن آشامیدنی علیه بیماری ویروسی «نیوکاسل» به صورت رایگان، واکسینه شدهاند که ۴۳۸ هزار قطعه از این تعداد در فاز اخیر انجام شده است.
وی افزود: اجرای طرح واکسیناسیون رایگان جمعیت طیور بومی علیه بیماری نیوکاسل علاوه بر بالا بردن سطح ایمنی در طیور بومی منطقه، مانع از سرایت بیماری به مجموعههای پرورش صنعتی طیور میشود.
مدیرکل دامپزشکی استان سیستان و بلوچستان تصریح کرد: نیوکاسل یکی از بیماریهای مهم و قابل توجه در گله مرغ و خروس یا ماکیان است که در صورت بروز، سبب خسارات سنگین به مرغداریها به عنوان پرورش دهندگان طیور صنعتی و روستائیان میشود. بیماری نیوکاسل یکی از خطرناکترین بیماریهای ویروسی طیور و به شدت مسری است که در گونههای مختلف پرندگان اهلی و وحشی دیده میشود و معمولاً تلفات زیادی در طیور دارد.
وی در ادامه سخنانش گفت: علائمی مانند اسهال،کزکردگی و خوابیدن روی بستر، مشکلات تنفسی و علائم عصبی از جمله فلجی و چرخش به دور خود، تورم در ناحیه سر و صورت، کاهش تولید یا قطع کامل تخمگذاری در مرغان تخمگذار در این بیماری مشاهده میشود. میزان مرگ و میر با توجه به حدت ویروس و سن پرنده متغیر و ممکن است تا صد درصد گله تلف شود.
وی تأکید کرد: پرورش دهندگان طیور با رعایت اصول امنیت زیستی در مرغداری و استفاده از واکسنهای زنده و کشته مطابق الگوی واکسیناسیون منطقه میتوانند از بیماری در مزرعه خود پیشگیری کنند. همه پرورش دهندگان طیور صنعتی هرگونه تلفات غیرعادی را در اسرع وقت باید به ادارات دامپزشکی اطلاع دهند.
انتهای پیام/