افزایش میانگین سن ازدواج یزد را با مشکلات جمعیتی رو به رو میکند
به گزارش خبرگزاری تسنیم از یزد، محمدعلی مکرمی صبح امروز در نشست خبری با اشاره به اینکه شنبه سیام اردیبهشت به نام روز ملی جمعیت نامگذاری شده اظهار داشت: زنگ خطر کاهش جمعیت را سازمان ثبت احوال در سال ۱۳۹۰ مطرح کرد. وی با اشاره به اینکه در تقریبا تمام کشورهای جهان بحث جوانی جمعیت […]
به گزارش خبرگزاری تسنیم از یزد، محمدعلی مکرمی صبح امروز در نشست خبری با اشاره به اینکه شنبه سیام اردیبهشت به نام روز ملی جمعیت نامگذاری شده اظهار داشت: زنگ خطر کاهش جمعیت را سازمان ثبت احوال در سال ۱۳۹۰ مطرح کرد.
وی با اشاره به اینکه در تقریبا تمام کشورهای جهان بحث جوانی جمعیت یکی از مولفههای اصلی و اساسی است گفت: همین موضوع هم سبب شده که همه کشورها مشوقها و برنامههایی در این حوزه داشته باشند.
مدیرکل ثبت احوال استان یزد در ارتباط با آمار ازدواج و طلاق استان یزد با بیان اینکه ازدواج و طلاق از آنجا که از سامانههای ثبت اسناد به ثبت احوال ارسال میشود، معمولا دو ماه و نیم بعد به صورت قطعی اعلام میشود، خاطرنشان کرد: پنج هزار و ۹۶۶ مورد ازدواج و دو هزار و ۲۳۲ مورد طلاق در سال گذشته در استان یزد ثبت شده است.
وی از افزایش میانگین سن ازدواج در استان یزد خبر داد و گفت: میانگین سن ازدواج در آقایان ۲۹ سال است که نسبت به مدت مشابه سال قبل از آن ۲ و چهار دهم درصد افزایش داشته و در خانمها هم میانگین سن ازدواج ۲۴ و نیم است که نسبت به سال ۱۴۰۰ به میزان سه سال افزایش یافته است.
مکرمی خاطرنشان کرد: میزان عمومی ازدواج در سال ۱۴۰۱ به ازای هر یک هزار نفر پنج واقعه ازدواج بوده و میزان طلاق هم به ازای هر یک هزار نفر دو واقعه بوده است.
مدیرکل ثبت احوال استان یزد بیان کرد: میانگین سن طلاق در آقایان تقریبا ۳۸ سال و در میان خانمها میانگین سن طلاق ۳۳ سال است و در سال گذشته هر روز شش طلاق در استان یزد ثبت شده است.
وی در ارتباط با تولدهای سال گذشته استان یزد با اشاره به اینکه ولادتهای استان در سال گذشته نسبت به مدت مشابه سال ۱۴۰۰ حدود ۵ درصد کاهش داشته گفت: ۱۷ هزار و ۵۵۳ مورد تولد در استان یزد سال گذشته به ثبت رسیده که ۵۱ درصد آنها پسر و ۴۹ درصد دختر بودهاند.
مکرمی با بیان اینکه بیش از ۹۷ درصد ولادتهای استان در مهلت قانونی ۱۵ روزه ثبت شده عنوان کرد: میانگین سن مادران در ولادتهای ثبت شده ۲۹ و ۶ دهم است که نسبت به میانگین مشابه سال گذشته هشت دهم درصد افزایش داشته است.
مدیرکل ثبت احوال استان یزد در ارتباط با نامهای انتخاب شده در استان یزد اظهار داشت: درمیان پسران امیرعلی، علی، امیرحسین، حسین، ابوالفضل و در دختران فاطمه، زهرا، زینب، حلما، رستا بالاترین اسامی را به خود اختصاص دادهاند.
وی تصریح کرد: تا پایان سال ۱۳۹۹ هر شخصی درخواست کارت هوشمند داده صادر شده و در حال حاضر ۲۲ هزار کارت در ادارات ثبت احوال و دفاتر پیشخوان داریم که هنوز متقاضیان مراجعهای برای دریافت آن نکردهاند.
مکرمی ادامه داد: در سال ۱۴۰۱ در استان یزد ۵۹ هزار شناسنامه جدید صادر شده و علاوه بر این ۴۳ هزار درخواست کارت هوشمند هم ثبت شده و ۸۷ هزار مورد کارت هوشمند هم به شهروندان تحویل شده که نسبت به سال قبل از آن افزایش تقریبا سه برابری داشته است.
مدیرکل ثبت احوال استان یزد با بیان اینکه برای نخستین بار نرخ باروری در کشور توسط سازمان ثبت احوال در کشور اعلام شد گفت: کشور در حال حرکت به سمتی است که آمارها بر اساس اطلاعات ثبتی اعلام میشود و برآوردها کنار گذاشته میشود.
وی از ارائه خدمات ثبت احوال در سامانه هدا خبر داد و گفت: تمامی افراد میتوانند با مراجعه به سامانه هدا، درخواستهای خود در حوزههای مختلف از جمله ثبت نام کارت هوشمند ملی، مدارک پیدا شده، انتخاب نام، درخواست تغییر نشانی، درخواست صدور گواهی تجرد، تغییر نام، پایگاه اطلاعات خانواده، پایگاه اطلاعات خانوار، تغییر نام خانوادگی، رونوشت ازدواج و طلاق ایرانیان خارج از کشور، رونوشت وفات، رونوشت وفات اتباع، صدور پروانه ارائه خدمات ثبت احوال، صدور گواهی نامه مدیر فنی دفاتر پیشخوان، هیئت حل اختلاف، ثبت شکایات، اخبار و اطلاعیهها، اطلاع از قوانین و مقررات و پیگیری درخواستها را انجام دهند.
انتهای پیام/۷۸۱/ن