امام جمعه زاهدان: با نگاه به گذشته و راههای طی شده به آینده امیدوار باشیم
به گزارش خبرگزاری تسنیم از زاهدان، به نقل از روابط عمومی دفتر نهاد نمایندگی مقام معظم رهبری در امور اهل سنت سیستان و بلوچستان، آیتالله مصطفی محامی در نشست هماندیشی با اساتید مراکز دانشگاهی شهرستان چابهار، عنوان کرد: یکی از ارکان رشد جامعه دانشگاهها هستند و اگر به درستی فعالیت کنند نیروهای خوبی تربیت میشوند […]
به گزارش خبرگزاری تسنیم از زاهدان، به نقل از روابط عمومی دفتر نهاد نمایندگی مقام معظم رهبری در امور اهل سنت سیستان و بلوچستان، آیتالله مصطفی محامی در نشست هماندیشی با اساتید مراکز دانشگاهی شهرستان چابهار، عنوان کرد: یکی از ارکان رشد جامعه دانشگاهها هستند و اگر به درستی فعالیت کنند نیروهای خوبی تربیت میشوند تا آینده داران شایستهای برای کشور باشند.
امام جمعه زاهدان افزود: اگر از لحاظ کمی و کیفی به خوبی کار نشود خلأ در جامعه ایجاد میشود و باید به عنوان یک بال خدمت به دنبال رشد دانشگاهها باشید.
محامی بیان کرد: دانشگاه و حوزه علمیه دو بال برای رشد جامعه و پرورش نیروهایی است که بتوانند در ابعاد مختلف نیازهای جامعه را برآورده کنند.
وی ادامه داد: وضعیت دانشگاه با قبل از انقلاب قابل مقایسه نیست و در حال حاضر دانشگاههای متعدد، متنوع و رشتههای مختلفی داریم که از برکات نظام اسلامی است.
امام جمعه زاهدان تصریح کرد: توجه به کمبودها نباید ما را دچار یاس و ناامیدی کند بلکه باید به گذشته و راهی که طی کردهایم نگاه کنیم زیرا چنین چیزی برای ما امیدوار کننده است.
این استاد درس خارج حوزه علمیه اظهار داشت: کیفیت کار در دانشگاه از کمیت آن مهمتر است و در این جهت نقش محوری بر عهده اساتید است.
وی گفت: در گذشته بارها مشاهده کردهایم که بری مراکز از لحاظ امکانات ضعیف بودند، اما توانستهاند محصول قوی داشته و تاثیرگذار باشند و نشانه توفیق اساتید موفق تربیت دانشجویان موفق است.
محامی عنوان کرد: لازمه کار این است که فضای فکری و عاطفی مناسب برای برقراری رابطه ماندگار بین استاد و شاگرد وجود داشته باشد. درس یک بهانه برای تعلیم و تربیت و ایجاد رابطه عاطفی بین استاد و شاگرد است زیرا استاد در جهات مختلفی روی شاگرد تاثیر دارد و باید دقت کنید که در این جهت آموزش غیر مستقیم اثر گذارتر است.
امام جمعه زاهدان بیان کرد: تربیت شامل ابعاد مختلفی از جمله تربیت اخلاقی، عاطفی، عقلانی، بینشی و غیره میشود و باید کاری کنید تا عقل و فکر دانشجو به کار افتاده و اهل فهم، تجزیه و تحلیل شود که در اینصورت پیشرفت خواهد کرد. اگر به دنبال رشد اخلاقی، عقلانی، معنوی، عاطفی و بینشی دانشجو هستیم ابتدا باید خودمان رشد کنیم و بعد دست آنها را بگیریم.
وی اظهار داشت: طبق گزارشهایی که ارائه شده برخی پردیسها در سطح شهرستانها توسعه کمی پیدا کرده اما کیفیت چندانی ندارد و نکته مهم افزایش کیفیت است و نه ارائه آمار و ارقام دلخوش کنند. مسئولان دانشگاه باید بودجه خود را به طور متناسب و در ابعاد مختلف هزینه کنند.
محامی در پاسخ به گلایه یکی از اساتید مبنی بر کمبود نیروی انسانی گروه معارف و طولانی بودن روند جذب هیئت علمی اظهار داشت: تسریع در روند جذب هیئت علمی خوب است اما نباید ذرهای در این جهت مسامحه صورت گیرد.
وی عنوان داشت: نیازها نباید سبب شود ما از کیفیت کار بکاهیم زیرا جذب نیروی ضعیف حرکت سیستم شما را کند میکند و البته در این بین باید به نیروهای بومی و اقتضائات منطقه هم توجه کنیم.
وی گفت: نیروهای بومی استان باید اولویتهایی داشته و پذیرش شوند، اما سهمیه نباید به گونهای باشد که زمینه رقابت از بین برود و دود آن در چشم مردم خواهد رفت.
محامی اضافه کرد: باید نیروهای بومی پذیرش شده را برای تحصیل به دیگر مناطق کشور بفرستید تا دید آنها عوض، سطح فکری آنها ارتقا و نگاه واسع پیدا کنند.
انتهای پیام/