تحریم، مهر محرمانه بر توافقات ایران و چین زد
اکوایران: چرا مهر محرمانه روی مذاکرات ایران و چین زده شد؟ در حالیکه مسوولین توافقات صورت گرفته با چین را از مثبت ارزیابی کردهاند، اما تاکنون این مذاکرات رسانهای نشده و این موضوع جای سوال دارد. پرسشی که در پاسخ به آن رییس سازمان توسعه تجارت تحریمها را عامل عدم انتشار جزییات مذاکرات می داند. […]
اکوایران: چرا مهر محرمانه روی مذاکرات ایران و چین زده شد؟ در حالیکه مسوولین توافقات صورت گرفته با چین را از مثبت ارزیابی کردهاند، اما تاکنون این مذاکرات رسانهای نشده و این موضوع جای سوال دارد. پرسشی که در پاسخ به آن رییس سازمان توسعه تجارت تحریمها را عامل عدم انتشار جزییات مذاکرات می داند.
به گزارش اکوایران؛ رئیس سازمان توسعه تجارت میگوید برای آنکه تحریمها نتوانند مانعی در مسیر تعاملات تجاری ایران و چین به وجود بیاورند، باید در انتشار جزئیات مذاکرات دقت کرد.
علاوه بر مسوولین ایرانی، چینیها نیز از مذاکرات صورت گرفته را منتشر نکردهاند که این موضوع این نکته را پررنگ می کند که چینیها هم تمایلی به انتشار نتایج توافقات ندارند. در این خصوص علی رضا پیمان پاک در یک برنامه رادیویی بر این نکته تاکید می کند که دو طرف ایرانی و چینی بر محرمانه بودن کامل این توافقات تاکید داشتند و با توجه به مشکلاتی که تحریمها ممکن است برای شرکتهای چینی به وجود آورد توافق شد تا از بیان جزئیات این مذاکرات خوداری شود یک مقدار باید خودداری کرد و هوشمندانهتر عمل کرد که این توافقات دچار چالش نشود و صنعتگران و فعالان اقتصادی بتوانند از آن نفع ببرند و در حد شعار سیاسی نباشد و این یک اصل است که ما در همه زمینهها این را رعایت میکنیم.
وی با اشاره به توافقات خوبی که در مذاکرات اخیر با چینیها نهایی شده، توضیح داد: با توجه به پتانسیلهای بالای چین در حوزه فناوری که در بسیاری از رشتههای صنعتی امروز در بخش فناوری و در سطوح دانش و فناوری پیشرو است در دنیا، صنایع ما ضروری بود که یک مشارکتهایی را با برندها و شرکتها و مجموعههای بزرگ چینی ارتباطاتشان را برقرار کنند با دو هدف یکی این که سطح فناوری را افزایش دهند، راندمان و بهره وری تولید را بتوانند افزایش دهند و نکته مهمتر این است که از این ظرفیت بتوانند استفاده کنند.
معاون وزیر صمت ادامه داد: ایران هم ظرفیت صنعتی خوبی دارد هم موقعیت ژئوپلتیکی خوبی دارد و هم دسترسی و نزدیکی به بازارهای خاورمیانه را دارد و هم نیروی کار متخصص و منابع مناسب اولیه از جمله انرژی منابع معدنی، در این زمینهها هم توافقات خوبی صورت گرفت که در قالب شهرکهای صنعتی مشترک، واحدهای تولیدی مشترک ما بتوانیم از ظرفیت شرکتهای برند چینی استفاده کنیم و با تولید مشترک بتوانیم هم کیفیت کالاهای خودمان را افزایش دهیم هم بتوانیم با افزایش مقیاس تولید در بازارهای منطقه، یک نفوذ جدی را به صورت مشترک داشته باشیم.