تلاش برای خودکفایی یزد در تولید گوشت قرمز
به گزارش خبرگزاری تسنیم از یزد، استان یزد با توجه به ذائقه غالب شهروندانش که ۷۵ درصد مصرف گوشت قرمزشان بهسمت گوشت گوسفندی است، با کمبود سالانه سه هزار تن گوشت قرمز مواجه است، با این حال، مسئولان جهاد کشاورزی استان برنامههایی کوتاهمدت و بلندمدت را برای رفع این مشکل تدوین کردهاند. محمدعلی حاتمیزاده رئیس […]
به گزارش خبرگزاری تسنیم از یزد، استان یزد با توجه به ذائقه غالب شهروندانش که ۷۵ درصد مصرف گوشت قرمزشان بهسمت گوشت گوسفندی است، با کمبود سالانه سه هزار تن گوشت قرمز مواجه است، با این حال، مسئولان جهاد کشاورزی استان برنامههایی کوتاهمدت و بلندمدت را برای رفع این مشکل تدوین کردهاند.
محمدعلی حاتمیزاده رئیس سازمان جهاد کشاورزی استان یزد در این رابطه در گفتوگو با خبرنگار تسنیم در یزد، یکی از برنامههای بلندمدت برای خودکفایی در تولید گوشت قرمز را ایجاد مگافارمهای دام سبک دانست.
رئیس سازمان جهاد کشاورزی استان یزد خاطرنشان کرد: سرانه مصرف گوشت قرمز در استان ۱۱ کیلوگرم است و سالانه بیش از ۱۲ هزار تن گوشت قرمز در استان مصرف میشود.
وی افزود: از ۶۶۰ هزار رأس دام سبک استان، حدود شش هزار تن گوشت تولید میشود و استان با کمبود سه هزار تن گوشت مواجه است. برای جبران این کسری، ایجاد مگافارمهای دام سبک پرتولید در بازهای سهساله و با سرمایهگذاری بخش صنعت و معدن برنامهریزی شده است.
حاتمیزاده به اقدامات گستردهای که در زمینه بهبود وضعیت دامپروری در استان یزد انجام شده است اشاره کرد و گفت: این طرح شامل تولید ۱۲۰ هزار رأس دام سبک و رفع نیاز استان به گوشت قرمز گوسفندی است.
رئیس سازمان جهاد کشاورزی استان یزد اضافه کرد: این مگافارمها ضمن تسهیل تأمین نهادهها و استفاده از آخرین تکنولوژیهای تولید، میتوانند واحدهای راکد و نیمهفعال کوچکتر را نیز احیا کنند.
یحیی شفیعی سرپرست مدیریت توسعه بازرگانی سازمان جهاد کشاورزی استان یزد هم در این رابطه به تأثیر حذف ارز ترجیحی بر بازار گوشت اشاره کرد و گفت: حذف ارز ترجیحی باعث آزادسازی قیمت نهادهها و بهتبع آن قیمت گوشت قرمز شد که این امر دامداران را به کشتار دامهایشان برای تأمین گوشت بازار واداشت و موجب کمبود دام زنده در سطح کشور شد.
سرپرست مدیریت توسعه بازرگانی سازمان جهاد کشاورزی استان یزد افزود: یکی از راهکارهای کوتاهمدت استان برای تأمین گوشت قرمز، واردات گوشت گرم و منجمد گوسفندی است.
وی ادامه داد: از ابتدای امسال تاکنون بیش از ۲۲۰ تن گوشت قرمز به استان وارد و بین مردم توزیع شده است و تلاش کامل صورت گرفته است که کمبود و مشکلی در این زمینه وجود نداشته باشد.
شفیعی از واردات دام زنده به استان بهعنوان یکی دیگر از رویکردهای کوتاهمدت یاد کرد و افزود: ۹۰ درصد این مسیر طی شده است و بهزودی بخشی از کسری موجود برطرف خواهد شد.
سرپرست مدیریت توسعه بازرگانی سازمان جهاد کشاورزی استان یزد تصریح کرد: قیمت مصوب گوشت گرم گوسفندی در بازار یزد بهازای هر کیلو ۶۲۰,۰۰۰ تومان است، اما گاهی فروش بهقیمت ۷۰۰,۰۰۰ تومان نیز گزارش شده که تخلف محسوب میشود.
شفیعی تأکید کرد که برنامههای مختلفی برای ساماندهی بازار گوشت در حال پیگیری است، از جمله ایجاد مگافارمها، افزایش ظرفیت دامی استان، راهاندازی واحدهای راکد و نیمهفعال و افزایش ظرفیت مراتع استان که همه میتواند به بهبود وضعیت و خودکفایی در این حوزه کمک کند.
انتهای پیام/۷۸۱/.+