زیرساختهای استان کرمان برای استقبال از زائران اربعین سایر کشورها توسعه داده شود
به گزارش خبرگزاری تسنیم از کرمان، ستاد اربعین حسینی استان کرمان ظهر امروز با حضور استاندار کرمان، فرمانده انتظامی استان کرمان و اعضای این ستاد در سالن پیامبر اعظم(ص) استانداری کرمان برگزار و آخرین وضعیت حمل و نقل زائران اربعین از استان کرمان به سوی مرزها، انتقال زائران دیگر کشورها و مشکلات این حوزه بررسی شد. […]
به گزارش خبرگزاری تسنیم از کرمان، ستاد اربعین حسینی استان کرمان ظهر امروز با حضور استاندار کرمان، فرمانده انتظامی استان کرمان و اعضای این ستاد در سالن پیامبر اعظم(ص) استانداری کرمان برگزار و آخرین وضعیت حمل و نقل زائران اربعین از استان کرمان به سوی مرزها، انتقال زائران دیگر کشورها و مشکلات این حوزه بررسی شد.
محمدمهدی فداکار، استاندار کرمان در این جلسه با بیان اینکه زحمات زیادی در ایام اربعین برای برگزاری مراسم کشیده شده که از همه دستاندرکاران تشکر میکنم، اظهار داشت: با توجه به ظرفیت محدود ناوگان اتوبوسرانی استان، صدها دستگاه اتوبوس جابهجایی زائران را انجام دادند.
وی با بیان اینکه کار بزرگی شهرداری کرمان در مرز ریمدان انجام داد، افزود: موکب ماهان در ایام اربعین بار زیادی بر دوش داشت و در مواقعی چندین هزار زائر در این موکب بودند و باید پذیرایی و اسکان آنها انجام میشد.
استاندار کرمان با اشاره به اینکه کرمان در مسیر تردد زائران اربعین از دیگر کشورها قرار دارد، گفت: زیرساختهای استان برای استقبال از زائران سایر کشورها که از مرزهای شرقی وارد میشوند باید توسعه داده شود.
وی با بیان اینکه امسال با حجم زیادی زائر پاکستانی اربعین در استان کرمان روبهرو شدیم که پیشبینی نشده بود، ابراز داشت: تمام تلاش خود را کردیم که خدمت خوبی به زائران امام حسین (ع) ارائه شود.
فداکار با ابراز اینکه برگزاری مراسم جاماندگان اربعین بسیار اهمیت دارد و این مراسم هر ساله باشکوه بیشتر برگزار میشود، ادامه داد: باید تهمیدات لازم برای ایمنی مردم و امنیت مراسم اندیشیده شود؛ انجام فعالیت فرهنگی در مسیر پیادهروی جاماندگان نیز اهمیت خیلی زیادی دارد.
وی با اشاره به اینکه ضرورت دارد موکبها هم در برگزاری هر چه بهتر این مراسم همکاری کنند، بیان کرد: توزیع فاصله موکبها بسیار اهمیت دارد و این موکبها باید با فاصله مناسب جهت دسترسی راحتتر مردم مستقر شوند.
در این جلسه رحمان جلالی، معاون سیاسی امنیتی استانداری کرمان با بیان اینکه ۱۰ پرواز ویژه اربعین از استان کرمان به مقاصد شهرهای نجف و بغداد انجام شده است، اظهار داشت: تعدادی از مسافران اربعین حسینی استان کرمان نیز از طریق ریلی جابهجا شدهاند که اقدام بسیار خوبی بوده است.
وی با اشاره به اینکه موج بازگشت زائران از امروز آغاز شده، بیان کرد: طبق آمار ستاد اربعین کشور به ازای هر یک زائری که از کشور خارج میشود دو زائر وارد کشور میشود.
معاون سیاسی امنیتی استانداری کرمان با بیان اینکه در حوزه جابهجایی زائران از طریق اتوبوس نیز کارهای خوبی انجام شده تا کمترین مشکل را داشته باشیم، گفت: اردوگاه سپاه ثارالله استان کرمان در خوزستان و اهواز آماده پذیرش زائران در برگشت از کربلا است و زائران تا پیدا کردن وسیله حمل و نقل میتوانند به این اردوگاه مراجعه کنند.
احسان عراقیزاده، مدیرکل راهداری و حمل و نقل جادهای استان کرمان نیز در این جلسه با تشکر از همکاری کمیتههای قرارگاه اربعین برای جابهجایی زائران اربعین حسینی با کمیته حمل و نقل، اظهار داشت: تعداد زیادی زائر پاکستانی از مرز ریمدان وارد کشور شدند که کار ما را بسیار سختتر کرد.
وی با بیان اینکه از یکم تا ۱۲ شهریور ماه ۳۹۲ هزار نفر جابهجایی مسافر داشتیم که از این تعداد ۲۷ هزار و ۲۴۴ نفر از کرمان به خوزستان سفر کردند، ادامه داد: از کرمان به سمت زاهدان و مرزهای شرقی کشور ۷ هزار و ۲۳۰ نفر، کرمان به سمت استان فارس یک هزار و ۴۳۰ نفر و کرمان به سمت مهران بیش از هزار نفر زائر جابهجا شدند.
مدیرکل راهداری و حمل و نقل جادهای استان کرمان با اشاره به اینکه از این تعداد زائر ۵ هزار و ۷۷۰ زائر پاکستانی و سایر اتباع بودند، افزود: با هر وسیله نقلیهای که در اختیار داشتیم، مسافران و زائران پاکستانی را از موکب ماهان به سمت مرزهای مهران و شلمچه اعزام کردیم.
وی با بیان اینکه معادن استان هیچگونه همکاری با ما نکردند، ادامه داد: این در حالی است که انتظار داشتیم تعدادی اتوبوس برای جابهجایی زائران اربعین در اختیار ستاد اربعین استان کرمان بگذارند.
عراقیزاده با اشاره به اینکه برای برگشت زائران برنامهریزی شده است و ۱۵ نفر از همکاران اداره کل راهداری استان در مرزها مستقر هستند، گفت: ارتش و سپاه همکاری خوبی با ما داشتند و همین تعداد اتوبوسی که داشتند را برای انتقال زائران در اختیار ما گذاشتند.
سیدمصطفی آیتاللهی موسوی، معاون امور عمرانی استانداری کرمان در این جلسه با بیان اینکه ارتش ۵ اتوبوس در اختیار زائران اربعین پاکستانی گذاشته است، اظهار داشت: شهرداری کرمان و سیرجان نیز دو دستگاه اتوبوس برای جابهجایی زائران پاکستانی در اختیار گذاشته است.
وی با اشاره به اینکه تعدادی از صنایع و معادن استان همکاری داشتند که جابهجایی زائران انجام شد، گفت: حمل و نقل ریلی نیز در جابهجایی زائران بسیار اثرگذار بود و هم مسافر خوبی جابهجا شد و هم سفر ایمنی داشتند که جا دارد از استاندار کرمان که پیگیری کردند، تشکر کنم.
سید محمد صابری، رئیس مرکز فوریتهای پزشکی دانشگاه علوم پزشکی کرمان نیز در این جلسه اظهار داشت: نیروهای اورژانس کرمان در قالب ۲۳ تیم عملیاتی در مرزهای غربی کشور برای خدمترسانی به زائران مستقر هستند.
وی با بیان اینکه این تیمها تاکنون تعداد یک هزار و ۶۸۲ ماموریت پیش بیمارستانی انجام داده و بیش از دو هزار نفر بیمار انتقالی به بیمارستانها داشتیم، گفت: در استان کرمان ۱۴۰ مورد بازدید از موکبها انجام شده تا پذیرایی سالم در اختیار مردم قرار داده شود.
رئیس مرکز فوریتهای پزشکی دانشگاه علوم پزشکی کرمان، افزود: یکی از زائران استان کرمان در مسیر برگشت داخل خودرو در محدوده شهر نایین مرگ طبیعی داشت که جسد وی به زرند زادگاه او منتقل شده است.
رضا فلاح، مدیرعامل جمعیت هلال احمر استان کرمان نیز در این جلسه، اظهار داشت: ۲۰۰ نفر نیروی جمعیت هلالاحمر از استان کرمان به شهرهای نجف، کربلا، کوفه و مرزها اعزام شدند.
وی با بیان اینکه از این تعداد ۶۲ نفر پزشک داوطلب بودند، گفت: ۲۰ شهریور نیز ۱۶۰ امدادگر هلالاحمر از استان کرمان برای امدادرسانی به زائران امام رضا(ع) به مشهد مقدس اعزام میشوند.
سعید شعرباف، شهردار کرمان نیز در این جلسه با اشاره به اینکه شهرداری کرمان در مرز شرقی ریمدان مستقر شده است، افزود: این نیروها به زائران پاکستانی که به کشور وارد شدند، خدمترسانی میکنند.
وی با بیان اینکه دو هفته است که تعدادی از نیروهای شهرداری کرمان در این مرز مستقر هستند، گفت: ۵۰ دستگاه اتوبوس نیز برای جابهجایی زائران پیشبینی شده است.
انتهای پیام/۵۱۱/