ساماندهی نخالههای ساختمانی در کرمان تا چه اندازه موثر بوده است
به گزارش خبرگزاری تسنیم از کرمان، ساماندهی خاک و نخالههای ساختمانی از سالها پیش دغدغه مسئولان شهر کرمان بوده با این وجود به نظر میرسد که اقدامات انجام شده در ارتباط با انباشت این نخالهها چندان موثر نبوده و شهروندان کرمانی از وضعیت نامناسب ورودیهای شهر و انباشت این نخالهها در حاشیه شهر گلایه دارند. […]
به گزارش خبرگزاری تسنیم از کرمان، ساماندهی خاک و نخالههای ساختمانی از سالها پیش دغدغه مسئولان شهر کرمان بوده با این وجود به نظر میرسد که اقدامات انجام شده در ارتباط با انباشت این نخالهها چندان موثر نبوده و شهروندان کرمانی از وضعیت نامناسب ورودیهای شهر و انباشت این نخالهها در حاشیه شهر گلایه دارند.
عملیاتهای ساختمانی نظیر تخریب بناهای قدیمی، ساخت و ساز جدید و تعمیرات ساختمانی از جمله عواملی است که باعث ایجاد نخالههای ساختمانی میشود، نخالههایی که جمعآوری ناقص آنها، حمل به خارج شهر و محلهای غیرمجاز و انباشت و تخلیه آنها در مکانهای نامناسب نه تنها مشکلات زیست محیطی را به دنبال داشته که سبب نازیبایی چهره شهر نیز میشود.
یکی از شهروندان کرمانی با بیان اینکه متاسفانه برخی از شهروندان، اقدام به تخلیه خاک و نخالههای ساختمانی در ورودیها و حریم شهر میکنند، گفت: در حاشیه برخی از ورودیهای شهر کرمان نخاله ساختمانی ریخته شده که وضعیت نامناسبی را ایجاد کرده است.
یکی دیگر از شهروندان کرمانی نیز با اشاره به اینکه در جاده کوهپایه نخالههای ساختمانی زیادی ریخته شده، افزود: این مشکل تنها مربوط به حاشیه ورودیهای شهر نیست و حتی در سطح شهر برخی زمینهای خالی وجود دارد که مردم زباله و یا نخالههای ساختمانی خود را در آن میریزند و کسی پیگیری نمیکند.
سعیده رسولی، رئیس اداره زیست محیطی آب و خاک، اداره کل محیط زیست استان کرمان با بیان اینکه شهرداریها و دهیاریها موظف به مدیریت پسماند هستند، اظهار داشت: محیط زیست در این حوزه نقش نظارتی دارد.
رئیس اداره زیست محیطی آب و خاک، اداره کل محیط زیست استان کرمان با اشاره به اینکه نظارت بر پسماندها، توسط محیط زیست انجام میشود، گفت: در این راستا، تعدادی از شهرداران در این مورد به دستگاه قضایی معرفی شدند.
محمود ایرانمنش، معاون خدمات شهری شهرداری کرمان با بیان اینکه در دوره جدید شورای شهر و شهرداری کرمان، جمعآوری نخالههای ساختمانی از ورودی و خروجی در برنامه قرار گرفت و این موضوع در اولویت است، اظهار داشت: در حال حاضر هفت نقطه برای تخلیه نخالههای ساختمانی مشخص شده که چهار نقطه آن در خروجیهای شهر واقع شده است.
وی با اشاره به اینکه در مسیر جاده جوپار، جاده ماهان بعد از روستای حسینآباد، در جاده کوهپایه بعد از روستای سعیدی نقاطی برای تخلیه نخالههای ساختمانی تعیین شده است، بیان کرد: برخی کامیونداران و همشهریان تخلیه نخالههای ساختمانی در محلهای در نظر گرفته شده را رعایت نمیکنند و در شبها اقدام به تخلیه نخالههای ساختمانی میکنند.
معاون خدمات شهری شهرداری کرمان، افزود: ماشینآلاتی که اقدام به تخلیه نخاله ساختمانی در سایر نقاط ممنوع کنند، با همکاری و هماهنگی راهنمایی و رانندگی این خودروها به پارکینگ منتقل شده و جریمه سنگینی برای آنها تعیین میشود.
وی با اشاره به اینکه در زمان صدور پروانه به مالکین، نقاط تخلیه نخاله ساختمانی نیز معرفی میشود، گفت: حمل زبالهها برعهده شهرداری است و روزانه مقدار زیادی زباله از سطح شهر جمعآوری و به خارج از شهر حمل میشود، اما بعضی همشهریان خاک و نخالههای ساختمانی خود را سر کوچه میریزند که کار ناشایستی است.
ایرانمنش با بیان اینکه سایت خاک و نخاله جاده کوهپایه به صورت شبانه روزی فعال است و هیچ مشکلی برای تخلیه در این سایت در طول شبانه روز نیست، افزود: تخلیه نخالههای ساختمانی در کنار و حریم جادهها را اداره کل راهداری پیگیری میکند.
وی بیان کرد: در ورودی جاده کوهپایه و محدوده روستای سعیدی تخلیه نخالههای ساختمانی را شاهد هستیم که نیاز است دهیاری و بخشداری مرکزی این موضوع را پیگیری کرده و نظارت داشته باشد.
معاون خدمات شهری شهرداری کرمان با اشاره به اینکه شهرداری به تنهایی نمیتواند از این اقدام جلوگیری کند و سایر نهادها مانند راهداری، راهنمایی و رانندگی و دهیاریها هم باید همکاری کنند، گفت: دوربین در ورودی و خروجی شهر وجود دارد، اما با این دوربینها نمیتوان ماشینهای حامل نخالههای ساختمانی را کنترل کرد.
انتهای پیام/۵۱۱/