مسئولان تشکلهای کارگری یزد در دیدار با استاندار چه گفتند؟
به گزارش خبرگزاری تسنیم از یزد، نشست مسئولان یزد با تشکلهای کارگری استان به مناسبت روز کارگر برگزار شد و مسئولان این تشکلها نکات بسیار مهمی را بیان کردند که در ادامه بخشی از این مباحث را مرور میکنیم. رضایی، رئیس کانون کارگران بازنشسته شهرستان یزد و دبیر کانون کارگران بازنشسته استان یزد در این […]
به گزارش خبرگزاری تسنیم از یزد، نشست مسئولان یزد با تشکلهای کارگری استان به مناسبت روز کارگر برگزار شد و مسئولان این تشکلها نکات بسیار مهمی را بیان کردند که در ادامه بخشی از این مباحث را مرور میکنیم.
رضایی، رئیس کانون کارگران بازنشسته شهرستان یزد و دبیر کانون کارگران بازنشسته استان یزد در این نشست، اظهار داشت: جامعه کارگری بازنشسته و بیمه شده به دلیل عدم اجرای قوانین و تبعیض موجود با مشکلاتی روبهرو هستند.
رئیس کانون کارگران بازنشسته شهرستان یزد و دبیر کانون کارگران بازنشسته استان یزد ادامه داد: اگر قوانین ذکر شده به درستی انجام شود، الان نباید اینجا بنشینیم بحث دارو و درمان را انجام دهیم، چنین مسائلی باید از ریشه برطرف شود.
رضایی با بیان اینکه در زمانی که بازنشستگان شاغل بودند ۳۰ درصد به تامین اجتماعی باید میدادند، در حال حاضر هم بازنشسته شدهاند هم باید دو درصد پرداختند گفت: اگر میگوییم دو سوم جامعه کشور بیمه تامین اجتماعی هستند نباید وضعیت را به گونهای پیش ببریم که با مشکل درمان و دارو روبهرو باشیم.
وی ادامه داد: بحث متناسبسازی حقوق هم یکی دیگر از موضوعاتی است که با وجود تصویب قانون مرتبط با آن باز هم با مشکل مواجه هستیم، چندین سال قبل قانون همسانسازی در مجلس تصویب شد و در دولت قبل ۷۵ درصد این قانون اجرا شد، اما در این دولت دو سال است که ۲۵ درصد باقی مانده اجرا نشده است.
رئیس کانون کارگران بازنشسته شهرستان یزد و دبیر کانون کارگران بازنشسته استان یزد بیان کرد: بارها مسئولان کشور مطرح کردند که این قانون را به صورت کامل اجرا میکنند، ولی هنوز این موضوع اجرایی نشده است.
باغشاهی یکی دیگر از مسئولان تشکلهای بازنشستگی استان یزد هم در این نشست، اظهار داشت: تمام مسائلی که در این نشست مطرح میشود بارها در نشستهای مختلف و نامهنگاریها مطرح شده و سوال اینجاست که چرا با وجود این میزان مطرح شدن مشکلات هنوز برطرف نشده است؟
وی خاطرنشان کرد: در زمان استاندار قبل جلسهای در استانداری بود قول تشکیل شورای مرتبط با کارگران صنایع لاستیک مطرح شد، اما پس از پنج سال هنوز این شورا تشکیل نشده است.
مسئولان تشکلهای بازنشستگی استان یزد خاطرنشان کرد: به نظر میرسد این چنین نشستهایی که در مناسبتهای مختلف مرتبط با کارگران و بازنشستگان مطرح میشود بیشتر جلسات نمایشی است و کار اجرایی در آن انجام نمیشود.
باغشاهی خاطرنشان کرد: در میان مشکلات بازنشستگان، دو موضوع معیشت و مشکلات درمان آسیب بسیاری به این قشر از جامعه وارد کرده و هنوز هم نسبت به رفع آن اقدام خاصی انجام نشده است.
وی ادامه داد: متاسفانه بازنشستگان هیچ سهمی از خدمات تامین اجتماعی ندارند و بازنشستگان تامین اجتماعی نمیتوانند از خدماتی همچون امکانات رفاهی و تفریحی مرتبط با آن بهرهگیری کنند، علاوه بر این فرزندان بازنشستگان هم هیچ سهمی در استخدامیهای تامین اجتماعی ندارند.
شرکتهای پیمانکاری و دلالان نیروی انسانی چالش جدی در حوزه کارگری کشور
دهقانی، دبیر اجرایی خانه کارگر استان یزد هم در این نشست، اظهار داشت: مسائل و مشکلات جامعه کارگری کم نیست و اگر بخواهیم خلاصه آن را مطرح کنیم همه مشکلات جامعه کارگری در صحبتهای مقام معظم رهبری مطرح شد.
وی با بیان اینکه در حال حاضر ظلم به کارگران صورت میگیرد و در ارتباط با آن شکی نداریم گفت: شرکتهای پیمانکاری باید حذف شوند، چرا که این افراد دلالان نیروی انسانی هستند و برای کارگران مشکلات زیادی به وجود آوردهاند.
دبیر اجرایی خانه کارگر استان یزد عنوان کرد: وقتی کارگران پیگیر مطالباتشان شوند و نتیجه نمیگیرند، چه راهی را باید در پیش بگیرند، در حال حاضر بعضی مسائل بعد از پنج یا شش سال بینتیجه باقی مانده است.
دهقانی عنوان کرد: در بحث صنایع لاستیک قراردادهای سفید امضا، تصفیه حسابهای بدون نام و تاریخ و مسائل مختلف دیگر از جمله مسائلی است که در سالهای گذشته کارگران را به سختی با مشکل مواجه کردهاند و وقتی هم اعتراض نسبت به این موضوع کردند در نهایت منجر به اخراج بخشی از این کارگران شد.
وی با بیان اینکه باید این افراد به سر کار خود بازگردند گفت: چنین اقداماتی و رفتارهایی که با کارگران صورت میگیرد به هیچ عنوان با شعار سال همخوانی ندارد و اگر میخواهیم به سمت محقق شدن این شعار مهم حرکت کنیم باید به کارگران توجه بیشتری داشته باشیم.
دبیر اجرایی خانه کارگر استان یزد ادامه داد: امنیت شغلی کارگران خواسته به حقی است که مقام معظم رهبری هم هر سال نسبت به این موضوع تاکید فرمودهاند؛ چرا این فرمایش ایشان را مسئولان محقق نمیکنند؟ چرا باید کارگری که ۱۹ سال سابقه بیمه در مشاغل سخت برخی کارخانهها دارد و تنها چند ماه از کارش برای بازنشستگی باقی مانده اخراج میشود؟
دهقانی افزود: بحث طرح طبقهبندی مشاغل هم یکی دیگر از قوانینی است که به دلیل عدم اجرای آن تبعیض بسیاری در جامعه کارگری به وجود آورده و مشکلات برای کارگران وجود آورده است.
وی افزود: متاسفانه در مواردی هم برای بازنشستگی مشاغل سخت و زیانآور کارگران ایرادهای بنی اسرائیلی تامین اجتماعی منجر به عدم اجرای این قانون می شود.
زنان کارگر مجبورند بارداری خود را از کارفرما مخفی کنند
آواره، رئیس انجمن صنفی کارگران مسئولان فنی محصولات صنایع غذایی و آرایشی بهداشتی هم در این نشست، اظهار داشت: با وجودی که مرخصی زایمان کارگران به ۹ ماه رسیده، ولی الان نبود امنیت شغلی کارگران، بانوان کارگر مجبور هستند بارداری خود را از کارفرما مخفی کنند، چرا که به محض اینکه مطلع شوند اقدام به اخراج آنها می کنند.
وی گفت: قراردادهای سفید امضا یکی دیگر از مشکلاتی است که همچنان زنان کارگر را به شدت با مشکل مواجه کرده و به محض اینکه اعتراضی از سوی کارگر انجام شود اخراج میشود.
رئیس انجمن صنفی کارگران مسئولان فنی محصولات غذایی و آرایشی و بهداشتی خاطرنشان کرد: بحث کاهش ساعت کاری بانوان هم یکی دیگر از موضوعاتی بود که هیچ کارفرمایی حاضر نیست حقوق کامل را به یک خانم با شش ساعت کار بدهد و این منجر به بیکاری زنان کارگر می شود.
عدم پرداخت حقوق قانون کار توسط پزشکان به منشیها
دره زرشکی، رئیس انجمن صنفی منشیها و دستیاران پزشکان استان یزد هم در این نشست با بیان اینکه اصلیترین مشکل منشیها این است که حقوق آنها اصلا طبق قانون کار نیست، گفت: حتی چند مرتبه هم شکایت کردیم، ولی نتیجه نگرفتیم با وجودی که جلسات و نامهنگاریهای زیادی هم انجام شد، هیچ یک از آنها موفقیتآمیز نبود.
وی تصریح کرد: یکی از مشکلاتی که در استان به وجود آمده دلالان نوبتدهی است که هم قیمت نوبت پزشکان را به شدت افزایش داده و هم برای مراجعهکنندگان به مطبها مشکلات زیادی ایجاد کرده است.
انتهای پیام/۷۸۱/