موردی از تب دنگی در استان کرمان مشاهده نشده است
سعید صحبتی در گفتوگو با خبرنگار تسنیم در کرمان، با اشاره به بیماری تب دنگی که از ابتدای امسال در کشور خبرساز شده است و بیشتر مردم نام این بیماری را از رسانهها شنیدهاند، اظهار داشت: این بیماری جزو بیماریهای ویروسی تبدار است و اختصاصاً از طریق نیش نوعی خاصی پشه به نام پشه آئدس […]
سعید صحبتی در گفتوگو با خبرنگار تسنیم در کرمان، با اشاره به بیماری تب دنگی که از ابتدای امسال در کشور خبرساز شده است و بیشتر مردم نام این بیماری را از رسانهها شنیدهاند، اظهار داشت: این بیماری جزو بیماریهای ویروسی تبدار است و اختصاصاً از طریق نیش نوعی خاصی پشه به نام پشه آئدس منتقل میشود.
وی با بیان اینکه این بیماری و پشه ناقل این آن را از سالهای گذشته در کشورهای همسایه ایران به وفور داشتیم، افزود: امسال مواردی از انتقال محلی این بیماری به ویژه در استانهای جنوبی و ساحلی کشور مشاهده شده است و هم اکنون هم عمده موارد بیماری را در جنوب شرقی کشور و مخصوصاً در شهرستان چابهار داریم.
سخنگوی دانشگاه علوم پزشکی کرمان، با اشاره به گسترش این بیماری و مشاهده شدن و صید پشه ناقل بیماری در دیگر استانهای کشور، بیان کرد: بیماری تب دنگی در ابتدا از مناطق ساحلی کشور شروع شده و تاکنون در ۴۰ شهر و ۹ استان کشور این پشه شناسایی شده است اما بیماران مبتلا به این بیماری در حال حاضر تنها در دو شهرستان کشورمان وجود دارد.
وی با بیان اینکه موارد اولیه بیماری تب دنگی در بندر لنگه استان هرمزگان مشاهده شده و هماکنون عمده بیماران تب دنگی در بندر چابهار هستند، عنوان کرد: خوشبختانه تاکنون موردی از تب دنگی و پشه آئدس در استان کرمان مشاهده نشده است.
صحبتی، با اشاره به اینکه در فصل زمستان قرار داریم و یکی از مقاصد سفرهای زمستانی مردم کرمان، شهرستان چابهار است، ادامه داد: با توجه به شناسایی این بیماری در کشورهای همسایه و همچنین استان سیستان و بلوچستان، باید آگاهی و آمادگی خود را برای مقابله با این بیماری افزایش دهیم.
وی با بیان اینکه کسانی که قصد سفر به استان سیستان و بلوچستان به ویژه شهرستانهای ساحلی این استان دارند باید مراقبتهای لازم را به عمل آوردند، افزود: با توجه به اینکه این بیماری از طریق نیش پشه آئدس منتقل میشود افراد مراقب باشند کمتر در معرض نیش پشهها قرار گرفته و مواردی چون پوشیدن لباسهای آستین بلند و استفاده از اسپریهای دفع کننده حشرات را مدنظر قرار دهند.
مدیر گروه مبارزه با بیماریهای واگیر دانشگاه علوم پزشکی کرمان، تاکید کرد: کسانی مانند رانندگان ترانزیت و ماشینآلات سنگین که به دلیل شغل و کارشان به استانهای جنوبی کشور رفت و آمد دارند در صورتی که دچار تبهای طولانی بیش از ۵ روز همراه با بدن درد و سردرد شدند حتماً در هنگام مراجع به پزشک سفر به این مناطق را گوشزد کنند.
وی از بیماریابی فعال در مسافران، بیماران و همراهان بیماران در استان کرمان خبر داد و گفت: وجود این علائم به همراه سابقه سفر به استانهای جنوبی احتمال این بیماری در فرد را افزایش میدهد و بیماران مشکوک میتوانند برای انجام آزمایش رایگان مراجعه کنند.
صحبتی، با اشاره به اینکه لاستیکهای فرسوده اتومبیلها که در طبیعت رها شدهاند در صورتی که بر اثر بارش باران در آنها آب جمع شده باشد مکان مناسبی برای رشد و تکثیر این پشهها هستند، افزود: محلهای تجمع آب و فاضلاب و حتی سینی زیر گلدانها محیط مناسبی برای رشد و تکثیر این پشهها است.
انتهای پیام/۵۱۱/