میزان تلفات در بخش تولید برق از متوسط جهانی کمتر است
شرکت توانیر اعلام کرد: میزان تلفات در بخش تولید برق در ایران به رغم سوخت نامناسب و فرسودگی نیروگاهها، کمتر از متوسط جهانی است. نظر سنجی: بهگزارش پایگاه خبری تحلیلی اقتصاد بازرگانی؛ شرکت توانیر در خصوص میزان تلفات بخش تولید برق اعلام کرد: متوسط راندمان کل نیروگاههای کشور در سال ۱۴۰۱ به میزان ۳۹.۱ […]
بهگزارش پایگاه خبری تحلیلی اقتصاد بازرگانی؛ شرکت توانیر در خصوص میزان تلفات بخش تولید برق اعلام کرد: متوسط راندمان کل نیروگاههای کشور در سال ۱۴۰۱ به میزان ۳۹.۱ درصد بود که از متوسط راندمان کل نیروگاههای جهان که ۳۷.۹ درصد است بیشتر است و گرچه روند پیری نیروگاهها و شیوه بهرهبرداری نامناسب به دلیل سوخت نامناسب مانند مازوت بر راندمان و فرسودگی نیروگاهها نقش اساسی دارد، درصد تلفات در بخش تولید نیز کمتر از متوسط جهانی آن است.
مطابق آمار تفصیلی صنعت برق ویژه مدیران میزان تلفات در بخش انتقال و فوق توزیع شبکه برق کشور در سال ۱۴۰۱ به میزان ۲.۴۸ درصد و در بخش توزیع به میزان ۱۰.۱۲ درصد بود.
با توجه به ادعاهای اخیر مطرح شده مبنی بر اینکه تلفات شبکه برق کشور یک میلیون و ۳۰۰ هزار بشکه معادل نفت خام -که از نظر واحدهای برق برابر با ۲۲۱۰ میلیون کیلووات ساعت- است، باید گفت در حالیکه با توجه به تبدیلات واحدهای انرژی (ارزش کیلوکالری، معادل ارزش حرارتی بشکه نفت خام، ارزش حرارتی BTU و میزان ظرفیت تولید برق و …) و محاسبات انجام شده میزان تلفات در بخش انتقال و توزیع مجموعا ۵۰ میلیون کیلووات ساعت به دست میآید.
همچنین در بخش تولید برق (ظرفیت عملی نیروگاهها) و براساس متوسط راندمان ۳۹.۱ درصدی نیروگاههای کشور (۶۰.۹ درصد اتلاف به دلیل فنآوری نیروگاههای حرارتی) معادل با ۴۵۰۳۶۶ بشکه نفت خام اتلاف انرژی بدست آمده که این میزان معادل ۷۶۵.۶ میلیون کیلووات ساعت برق است.
در مجموع در بخش تولید، انتقال و توزیع نیروی برق کشور و بر اساس ظرفیت عملی محقق شده در سال ۱۴۰۱ میزان اتلاف روزانه ۸۱۵.۶ میلیون کیلووات ساعت معادل با ۴۷۹۷۷۹ بشکه نفت خام اتفاق افتاده است. (به میزان ۳۶.۹ درصد از ادعاهای اخیر مطرح شده). از نظر گاز و انواع سوختهای مصرفی در نیروگاهها نیز، میزان اتلاف محاسبه شده معادل با ۷۳.۱ میلیون متر مکعب معادل گاز طبیعی برآورد شده است.
انتهایپیام/