نخستین خانه مشاغل سنتی کشور در یزد آغاز به کار کرد + فیلم و تصاویر
به گزارش خبرگزاری تسنیم از یزد، استان یزد ظرفیتهای بسیار بالایی در حوزههای گردشگری، میراث فرهنگی و صنایع دستی دارد و بخشی از این ظرفیتها سبب شد که شهر یزد به عنوان شهر میراث جهانی در فهرست یونسکو به ثبت برسد. بناهای خشتی و فرهنگ این شهر از دلایل مهمی بود که سبب ثبت یزد […]
به گزارش خبرگزاری تسنیم از یزد، استان یزد ظرفیتهای بسیار بالایی در حوزههای گردشگری، میراث فرهنگی و صنایع دستی دارد و بخشی از این ظرفیتها سبب شد که شهر یزد به عنوان شهر میراث جهانی در فهرست یونسکو به ثبت برسد.
بناهای خشتی و فرهنگ این شهر از دلایل مهمی بود که سبب ثبت یزد به عنوان شهر میراث جهانی شد اما صنایع دستی هم نقش بسیار مهمی در هویت و فرهنگ شهر یزد دارد که شاید آنگونه که باید و شاید به آن پرداخته نشده است.
صنایع دستی یزد قدمتی بسیار بالا دارد که برخی از آنها از جمله ترمه، سفال، گلیم، زیلو و دارایی در تمام کشور حتی نقاط مختلف جهان شناخته شده هستند و برخی دیگر از صنایع دستی این استان و شهر یزد همچنان نیاز به معرفی بیش از پیش دارد.
یکی از اقدامات بسیار خوبی که در این زمینه در استان یزد انجام گرفت، راه اندازی نخستین خانه مشاغل سنتی کشور است که به آموزش، تولید و فروش صنایع دستی بومی یزد میپردازد.
فاطمه شریفی مسئول بازارچههای بانوان شهرداری یزد در مراسم افتتاحیه این خانه سنتی که در قلب بافت تاریخی و در بازار قدیمی شاهزاده فاضل(ع) یزد قرار گرفته اظهار داشت: برای نخستین بار در کشور، خانه مشاغل سنتی به همراه بازارچه دائمی صنایع دستی به همت شهرداری یزد ایجاد شده است.
وی اعتبار این طرح را ۳۱۰ میلیارد ریال دانست و عنوان کرد: خانه مشاغل سنتی یزد با نگاه ویژه اقدام به ساماندهی ۱۳ شغل و حرفه صنایع دستی به شکل منسجم با پیوست طرح مطالعاتی در استان یزد کرده است.
مسئول بازارچههای بانوان شهرداری یزد در ارتباط با موضوع فعالیت این خانه گفت: ایجاد محیط کسب و کار تخصصی و حمایت از کسب و کارهای کوچک در رسته مشاغل سنتی و صنایع دستی با رویکرد اقتصادی، اجتماعی و آموزشی به ویژه توانمندسازی بانوان مهمترین رویکرد این خانه است.
شریفی با بیان اینکه رویکرد خانه مشاغل سنتی یزد تولیدی، آموزشگاهی، عرضه محصول و نمایشگاهی است، گفت: سازمان ساماندهی مشاغل شهری و فرآوردههای کشاورزی شهرداری یزد با راه اندازی این خانه به دنبال آن است که از مشاغل سنتی ارزش آفرین در یزد حمایت کند.
وی تصریح کرد: همچنین یکی دیگر از اهداف خانه مشاغل سنتی، ایجاد فضای متمرکز برای فعالان حوزه مشاغل سنتی به ویژه صنایع دستی در راستای استعدادیابی، ظرفیتسازی و همافزایی توانمندیهای این حوزه است.
مسئول بازارچههای بانوان شهرداری یزد گام برداشتن در مسیر رونق و تکمیل زنجیره گردشگری و رونق اقتصاد فرهنگی و فعالسازی کسب و کارهای کوچک با پیوست برنامههای فرهنگی و اجتماعی برای اولین بار در بازار تاریخی یزد را از دیگر اهداف این مجموعه تاریخی و زیبا دانست.
انتهای پیام/۷۸۱/.