پزشکیان:اجازه نمیدهیم معیشت مردم آسیب ببیند/ بهدنبال صلحیم
به گزارش خبرنگار حوزه دولت خبرگزاری تسنیم، مسعود پزشکیان رئیسجمهور شامگاه امشب(دوشنبه ۱۲ آذرماه) در دومین گفتوگوی تلویزیونی خود با مردم، ضمن تسلیت ایام فاطمیه، درخصوص عملکرد ۱۰۰ روزهی دولت چهاردهم، بیان کرد: در این ۱۰۰ روز با حوادث مختلفی مواجه بودیم و آقای هنیه توسط اسرائیل به شهادت رسید و از آن به بعد […]
به گزارش خبرنگار حوزه دولت خبرگزاری تسنیم، مسعود پزشکیان رئیسجمهور شامگاه امشب(دوشنبه ۱۲ آذرماه) در دومین گفتوگوی تلویزیونی خود با مردم، ضمن تسلیت ایام فاطمیه، درخصوص عملکرد ۱۰۰ روزهی دولت چهاردهم، بیان کرد: در این ۱۰۰ روز با حوادث مختلفی مواجه بودیم و آقای هنیه توسط اسرائیل به شهادت رسید و از آن به بعد در مباحث درگیریهای منطقه مشغول شدیم و آن وضعیت، آرامش ابتدای کار ما را برهم زد.
وی افزود: سپس هیئت دولت بر اساس نظرسنجیهای مختلف معرفی شدند و مجلس هم رأی بالایی به وزرای دولت داد. از آغاز دولت، مشکلاتی در زمینه بدهی گندمکاران، پرستاران، بازنشستگان و از این قبیل را داشتیم و تلاش کردیم این مسائل را حل کنیم.
رئیسجمهور عنوان کرد: چون موسم بودجه فرار رسید، کار شبانهروزی را دنبال کردیم و بودجهی ۱۴۰۴ در زمان مناسب به مجلس داده شد و آنچه در بودجه بود را در ارقام و اعداد درج کردیم؛ ما بودجه را انبساطی ننوشتیم و همهی بودجه را یکجا جمعآوری کردیم. ما برای اولینبار در کشور، استاندار کُرد اهلتسنن، استاندار عرب و استاندار بلوچ را منصوب کردیم و این موارد بر اساس نگاه ما به استفاده از همگان است. همچنین بانوان حضور بیشتری در پستهای مدیریت دارند.
پزشکیان خاطر نشان کرد: این کارها بدون کمک مقام معظم رهبری ممکن نبود و بدون پشتیبانی ایشان، مقدور نبود و نگاه ایشان در ایجاد وفاق و همدلی آغاز کارهای ما بود.
وی پیرامون ناترازی انرژی و اقدامات دولت در اینزمینه و همچنین پاسخی درباره قیمت بنزین، گفت: اگر ارز اختصاص نیابد، قیمت بنزین بالا میرود و باید راهی در نظر گرفته شود. ناترازیهای بدی را مواجهیم و در برق، گاز، آب، پول، محیط زیستی ناترازی داریم و همهاش در حدی است که ممکن است به بحران روبرو شویم. در تابستان برق کارخانهها قطع شده بود و قرار بود تولید افزایش یابد که اینطور نشده و ما مجبور شدیم برقها را دوساعته قطع کنیم. نیروگاههای ما کفاف کشور را نمیدهد و اتفاقاً چند برابر بقیه کشورها هم برق مصرف میکنیم. نیاز و توان تولید ما همخوانی ندارد.
رئیسجمهور عنوان کرد: ابتدای دولت ذخایر نفتگاز، گازوئیل و سوخت نیروگاهها یک میلیارد مترمکعب است و سال قبل این میزان سه میلیارد متر مکعب بود. من نمیتوان کاری کنم که در زمستان گاز منازل قطع شود و باید مدیریت کنم. تاکنون برای این دردها، مسکّن زده شده و درمان نشده است؛ این ناترازیهای از یک روند آغاز شده و امروز تبدیل به بحران شده است.
پزشکیان اظهار داشت:برای تغییر روند قاتصادی کشور با چهار عنوان برنامه را پیش ببریم؛ یکی رشد اقتصادی و تولید، ناترازیها، ثبات اقتصادی، معیشت مردم و ثبات امنیت غذایی و همچنین برنامههای اولویتدار و پیشران تولید. ۲۵ زیربرنامه برای این ۵ مورد احصا شده است.
وی در پاسخ به این سوال که آیا بنزین گران میشود؟ بیان کرد: ناترازی انرژی یک مجموعه است و نوع برخورد ما طوری است که باید با مدیریت جلو برویم. هیچ کارشناسی در دنیا این روند کنونی بنزین را قبول ندارد و البته باید بنشینیم و کار کارشناسی کنیم و باید با نگاه به زندگی مردم، وارد این مسئله شویم. باید تورمی که میخواهد به زندگی مردم وارد شود را مد نظر بگیریم.
رئیسجمهور عنوان کرد: کارشناسان دنبال روش هستند و بعد از طریق رسانهها با مردم صحبت خواهیم کرد. در جلسهی غیرعلنی با مجلس، اعداد و ارقام را مطرح کردیم تا بتوانیم به یک تصمیم درست برسیم. چرا نباید بتوانیم به کارخانهها انرژی بدهیم؟ اگر کارخانه کار نکند، نمیتوان مالیات گرفت و اگر مالیات نگیریم، باید پول چاپ کنیم. چند سال است که تورم در کانال ۴۰ درصد است.
** تورم تا پایان سال در محدودهی ۳۱ درصد میماند
پزشکیان درباره تورم، خاطر نشان کرد: تورم امروزه ۳۱ درصد است و تا پایان سال در این محدوده خواهد ماند. قرار بود ۱۵ میلیارد دلار برای نهادهها و کالاهای اساسی ارز داده شود؛ ۵ میلیارد دلار پیشخرید شده و امروز هم باید آن ۵ میلیارد و ۳ میلیارد کسری را بدهیم. از رهبر معظم انقلاب اجازه گرفتیم تا این مشکل را حل کنیم و از صندوق برداریم تا مشکل حل شود تا بتوانیم این پول را برسانیم. مصرف ما در آب، برق، گاز و غیره ۱۵۰ میلیارد دلار ارز خرج میکنیم و چه عاقلی این کار را میکند؟ باید راهحل درست داشته باشیم و طوری کار کنیم تا اقشار مختلف آسیب نبینند.
وی در اینخصوص و اقدامات کاهش تورم، گفت: یک گروه اقتصادی میکوشند تا با استفاده از کارشناسان مختلف، در این موارد برنامهریزی میکنند تا با چه روشی این ناترازیها را در عرصههای مختلف حل کنیم. ما در اینزمینه باید کاری کنیم که مردم آسیب نبینند. قدرت خرید مردم در سال به ۵۰ میلیون تومان کاهش یافته و اگر همین مسیر را برویم، بدتر خواهد شد و کارشناسان باید وارد عرصهی درمان شوند.
رئیسجمهور اضافه کرد: برای حل ناترازیها نیاز به اجماع بین کارشناسان داریم و بعد با مردم گفتوگو کنیم و با اطمینان دادن به مردم، باید پیش برویم. وقتی برای یارانهها ۱۵۰ میلیارد دلار میدهیم، اگر این را حل کنیم، سرانه نفری ۹۰ میلیون تومان میشود؛ این دلارها خارج میشود ولی به کسی چیزی نمیرسد.
پزشکیان درباره برنامهی دولت برای حل مشکل مسکن خانوار، گفت: ساخت یک میلیون مسکن در قانون آمده و چرا عملی نشد؟ ۸۰۰ هزار نفر ثبتنام کرده و ۴۰۰ هزار نفر وام گرفتند و برای ساخت این کار، بالای ۱۰۰۰ همت پول نیاز است. من به مردم وعدههای غیرواقعی نمیدهم و باید بذپریم که کارشناسان وارد شوند و در اینصورت میتوانیم در این ۴ سال بسیاری از مشکلات را حل کنیم. ما تلاش میکنیم این مشکلات حل شود؛ نباید وعده داد و بلکه مردم بدانند ما میخواهیم برای آنان کار کنیم.
وی بیان کرد: درآمد ما ۱۲ میلیارد دلار است و بسیاری از پولها برای انجام گرفتن، جابجا میشود. اینها مسکن است و ترامپ آمده و اگر کاری نکند، درآمد همین عدد است. البته میدانیم که میزان افزایش حقوقها در سال آینده، تورم را جبران نمیکند و در این زمینه هم ناترازی وجود دارد. ما سعی میکنیم بهنحوی عمل شود که همه بهیک میزان از یارانههای مختلف استفاده کنند و باید در اینزمینه بیعدالتی را حل کنیم. یک فرد برای استخر روباز از گاز دولتی استفاده میکند و از آنسو، برای مسکن مردم گاز نداشته باشیم.
** سرانجام توزیع کالابرگ باید به جمعبندی برسد
رئیسجمهور دربارهی طرح دولت در زمینهی کالابرگ الکترونیکی، عنوان کرد: ما یک تیم را مامور کردیم تا کاری کنیم معاش روزمرهی مردم تأمین شود، بررسی شود و کاری میکنیم حداقل معیشت مردم تأمین شود. اینکه کالابرگ باشد یا نه، باید بررسیها به یک نتیجه برسد تا بتوانیم آن را اعلام کنیم. مصمم هستیم معیشت مردم دچار مشکل نشود.
پزشکیان درخصوص سیاست دولت درخصوص تنشهای منطقه، گفت: آنان که بیرون نشسته بودند و تهدید میکردند، در دوران انتخابات تلاش میکردند که مردم پای صندوق نیایند و به بیاعتمادی در کشور ما دامن میزدند؛ بعد از انتخابات ریاست جمهوری تصور بیگانگان این بود که کشور در حال از بین رفتن است و میتوانند هر کاری کنند. با آمدن ما، ترور شهید هنیه را انجام دادند تا امید مردم به ناامیدی تبدیل شود و این فشارها برای این است که نگذارند ما مشکلات مردم را حل کنیم.
وی اظهار داشت: باید در داخل کشور وحدت داشته باشیم و هیئت دولت را بر این اساس شکل دادیم که ایران برای همه است؛ ما با همسایگان برادریم و یک نقشه بودیم و استعمارگران دعوا درست میکنند. در گفتوگو با نخستوزیر عراق، بشار اسد، امیر قطر و رئیسجمهور روسیه بحث داشتیم تا تروریستها در منطقه جنگ راه نیندازند. ما با مسلمانان برادریم و تمامیت ارضی همه کشورها محترم است و هر کاری از دست ما برای امنیت و آرامش بر بیاید، انجام میدهیم.
** ایران چه نگاهی به مسائل سوریه دارد؟
رئیسجمهور درباره اقدامات ایران در قبال اتفاقات اخیر سوریه، بیان کرد: قرار شد گفتوگوهای دیپلماتیک صورت بگیرد و سران اجلاس آستانه فعال هستند و قرار است مذاکره داشته باشند و تعهدات انجام بگیرد. کاری که اینها انجام دادند خلاف مصوبه شورای امنیت است و آنها تروریست شناخته شدهاند. قرار است وزرای خارجه این چند کشور نشست داشته باشند.
پزشکیان افزود: البته من در آینده نزدیک با آقای پوتین رئیس جمهور روسیه دیدار و گفتوگوهایی خواهم داشت.
وی درباره نگاه دولت به سیاست خارجه و تعامل با جهان، بیان کرد: ما در این مدت حدود ۱۰۰ دیدار و گفتوگو را با مقامات عالی کشورهای جهان داشتیم. باید اقتصادی را باز کنیم و روند را توسعه دهیم. اواخر این ماه به اوراسیا خواهیم رفت و قرار است با تعرفه صفر با کشورهای اوراسیا تعمل داشته باشیم و این امکان خوبی است تا بازرگانان ما در این عرصه حضور داشته باشند. با چین و روسیه گفتوگو کردیم تا بتوانیم روابطمان را گسترش دهیم. ارتباطات ما با همساگیان و کشورها دنیا در موضوعات مختلف انرژی، ترانزیت، خدمات فنی و مهندسی و غیره خواهد بود.
** آخرین خبر از مذاکرات رفع تحریم
رئیسجمهور درباره اقدامت دولت درحخصوص مذاکرات رفع تحریمها، عنوان کرد: در نیویورک با اروپا مذاکره داشتیم و قرار شد تا یکهفته بعد مذاکرات صورت بگیرد ولی در منطقه جنگ راه افتاد تا نتوانیم کار را به پیش ببریم. من در سفر به آمریکا با رئیس جمهور فرانسه، نخستوزیر سوئد و سوییس صحبت کردیم و قرار شد کار را به پیش ببریم ولی کار اسرائیل در منطقه و ترورهایی که رخ داد، وضعیت بهم ریخت. ما هم جبور به عکسالعمل شدیم و به اختلاف دامن زده شد. نمایندگان وزرای خارجه با اروپا گفتوگو داشتند؛ البته آنها روی دیگر سکهشان را نشان دادند و تحریمهایی را اعمال میکنند ولی ما میکوشیم به ایان ثابت کنیم که دنبال جنگ نبوده و دنبال صلح هستیم. شیطنتهای اینان برای این است تا نتوانیم مشکلات را حل کنیم.
**رفع فیلتر دنبال میشود
پزشکیان درباره اقدامات دولت در زمینهی رفع فیلترینگ، خاطر نشان کرد: یک ساختار وجود دارد و برای حف وفاق باید سران قوا به یک نگاه مشترک برسند و سپس در شورایعالی فضای مجازی به نتیجه برسد. در جلسه سران قوا سه گزینه را مد نظر قرار دادیم و به توافق رسیدیم. در شورایعالی نگاههای خاصی وجود داشت و کار را به یک کارگروه رساند. هماکنون در حال بررسی است. رهبر انقلاب نیز نگفتند که فیلتر کنید و بلکه فرمودند حاکمیت کنید.
وی اظهار داشت: میکوشیم با وفاق جلو برویم و رهبر معظم انقلاب هم در جلسهای فرمودند بحث فضای مجازی را حل کنید؛ ما هم دنبال میکنیم گزینهای که در سران دست یافتیم در شورایعالی نیز به نتیجه برسد.
** وفاق چه معنایی دارد؟
رئیسجمهور در ادامهی سخنان خود درباره معنای مفهوم وفاق، گفت: وفاق یعنی پایبندی به حق و عدالت و دوری از تابعیت نفس؛ اختلاف زمانی شکل میگیرد که یک حق ضایع شود. وفاق این نیست که سهمیه بدهیم بلکه یعنی حق دیگران را بدهیم و به کسی زور نگوییم.
پزشکیان عنوان کرد: در قانون اساسی حکم بر عدالت کرامت و عزت انسانهاست و همه محترماند و اگر قانونی بنویسیم که عدالت در آن نوشته نشده باشد، اجرا نمیشود و بلکه در اجرا هم باید عدالت را مد نظر داشته باشیم.
وی دربارهی برنامه دولت برای بازگشت اساتید به دانشگاهها و ساماندهی مهاجرت دانشگاهیان، خاطر نشان کرد: بسیاری از دانشجویان و اساتید به دانشگاه برگشتهاند و اگر مشکل قضایی نداشته باشند، برگشتهاند. باید به نخبگانمان احترام بگذاریم و بدانند که میتوانند بای کشور خود بمانند و بهجامعهی خود خدمت کنند. میکوشیم از نخبگان و دانشگاهیان کمک بگیریم تا در مسیر حل مشکلات کشور قدم بردارند.
** اقدامات دولت برای ایمنسازی مدارس و عدالت
رئیسجمهور درباره برنامهی دولت در زمینهی گسترش عدالت نیز گفت: ما در این زمینه هر هفته جلسه داریم؛ مصمم هستیم با مشارکت مردم تمام مدارس را ایمنسازی کنیم و این کار در یکسال صورت خواهد گرفت؛ با نگاه بسیجی میتوان این کار را پیش برد. همچنین روش آموزشی فعلی ما در دنیا وجود ندارد؛ باید حل مسئله، ارتباطات، کارگروهی و تیمی، ساختارسازی و امثال این باشد.
پزشکیان خاطرنشان کرد: ما قصد داریم آموزش را از نظر نرمافزاری و سختافزاری متحول کنیم. مد نظر داریم طرح نو آموزش آماده شود و ساختار و ابزار مختلف آن احصا شود. میتوانیم کسانی را تربیت کنیم تا بمانند و برای کشورشان خدمت کنند.
وی درباره برنامهی دولت درخصوص بهداشت و درمان، گفت: در طرح پزشک خانواده مشخص است که چه کسی باید به چه کسانی خدمت کند و در ازای این خدمت نیز چه مقدار پول دریافت کند. اگر مشکلی در این زمینه وجود داشته باشد، باید فردِ معیّن جواب دهد و در این ساختار، هر ایرانی تحت پوشش است و کسانی که محروم هستند، آن خدمتی را میگیرند که یک فرد غنی دریافت میکند.
** نظر دولت درباره قانون حجاب
رئیسجمهور در بخش پایانی سخنان خود درباره قانون حجاب و ابلاغ آن، عنوان کرد: در اینزمینه مباحث زیادی صورت گرفته است؛ برای من که میخواهم این را اجرا کنم، سوالات زیادی وجود دارد و ممکن است مشکلاتی بهوجود بیاید؛ قرار است گفتوگو کنیم تا اصول اخلاقی را داشته باشیم و هم وفاق جامعه برهم نخورد. اگر قرار باشد کاری که میخواهم انجام دهم، باید توانایی داشته باشم؛ چنین بستری را در کشور آماده نمیبینم و باید در اینزمینه گفتوگو داشته باشیم.
پزشکیان اضافه کرد: مثلاً من راننده اسنپ هستم و یک خانم بدحجاب سوار ماشین من میشود، هم من و هم او را جریمه میکنند؛ من چه کاری کردم؟ مشابه این در رستوران هم وجود دارد. شیوهی اجرا مهم است.
وی در پایان خطاب به مردم گفت: من بر نگاه خود هستم و میخواهم به ملت ایران خدمت کنم و از ایرانیان میخواهم وارد عرصه شده و دست به دست هم دهیم تا مشکلات را حل کنیم. خدا کمک کند شرمنده مردم نشویم؛ چالشهای زادی داریم و دشمنان میخواهند ما شکست بخوریم.
انتهای پیام/