پیش بینی نقدینگی در پایان ۱۴۰۱ با دست فرمان تیر
بررسی ها نشان میدهد چنانچه رشد نقدینگی تا انتهای سال با همان روند رشد ماهانه تیر ادامه پیدا کند، در انتهای ۱۴۰۱ رشد سالانه این متغیر تورم ساز به بالای ۳۵ درصد خواهد رسید. به گزارش اکوایران، بانک مرکزی رسما اعلام کرده است نرخ رشد هدف نقدینگی در پایان سال جاری ۳۰ درصد است. رشد ماهانه نقدینگی […]
بررسی ها نشان میدهد چنانچه رشد نقدینگی تا انتهای سال با همان روند رشد ماهانه تیر ادامه پیدا کند، در انتهای ۱۴۰۱ رشد سالانه این متغیر تورم ساز به بالای ۳۵ درصد خواهد رسید.
به گزارش اکوایران، بانک مرکزی رسما اعلام کرده است نرخ رشد هدف نقدینگی در پایان سال جاری ۳۰ درصد است. رشد ماهانه نقدینگی در تیر ماه امسال ۲.۸ درصد بوده، این نرخ آخرین داده ای است که از رشد ماهانه این متغیر تورم ساز در دست است. چنانچه نقدینگی از مرداد تا پایان اسفند ماه به طور متوسط با همین نرخ رشد کند، حجم نقدینگی در اقتصاد کشور در پایان سال به ۶ هزار و ۵۴۸ هزار میلیارد تومان خواهد رسید، بر این اساس رشد سالانه این متغیر در انتهای ۱۴۰۱ حدود ۳۵.۵ درصد خواهد بود. به بیان ساده تر حتی در سناریویی خوش بینانه که بر اساس روند های کنونی و گذشته رشد نقدینگی تعریف شده، رشد سالانه نقدینگی بالغ بر ۵ درصد بالاتر از نرخ رشد هدف بانک مرکزی بوده و همچنین حجم آن از حجمی که با رشد هدف اعلام شده نقدینگی به آن خواهد رسید، حدود ۲۸۰ هزار میلیارد تومان بیشتر است. چنانچه رشد تیر ماه ادامه دار باشد که حالتی خوشبینانه محسوب می شود، باز هم حتی رشد نقدینگی در پایان سال از سقف رشد ۳۵ درصدی که مسئولین بانک مرکزی قبلا اعلام کرده بودند، بالاتر خواهد بود.
هر اقتصادی متناسب با شرایطی که دارد به متغیر های اقتصادی در یک وضعیت خاص خو می کند و فعالیت های اقتصادی با توجه به آن وضعیت شکل می گیرد. یکی ار متغیر هایی که در اقتصاد ایران در یک محدوده مشخصی قرار داشته، نقدینگی است. رشد سالانه نقدینگی در سالیان گذشته در یک بازه معینی از رشد قرار داشته به گونه ای که میانگین رشد این متغیر تورم زا در سال های ۹۰ تا ۹۷ حدود ۲۴ درصد بوده است. با وجود اینکه در این بازه حتی دو بار نرخ رشد به ۳۰ درصد هم رسید، اما هیچگاه وارد کانال رشد ۳۰ درصد نشده بود. بر همین اساس به عقیده کارشناسان نرخ رشد طبیعی نقدینگی در اقتصاد ایران در همان کانال ۲۰ درصد قرار دارد و اقتصاد کشور به این نرخ رشد عادت داشته و خروج از این نرخ بدون چالش نخواهد بود.
متن کامل گزارش در لینک زیر؛