کاهش حجم و کیفیت محصولات کشاورزی زیرسایه خاموشی چاهها
علی باقری در گفتوگو با خبرنگار تسنیم در کرمان، با اشاره به اینکه در راستای مدیریت مصرف برق خاموشی موتورپمپهای چاههای کشاورزی را داریم، اظهار داشت: کشاورزان ما در طول سال میزان مصرف ثابتی را دارند اما خاموشی موتورپمپهای چاههای کشاورزی آسیبهایی به آنها وارد کرده و نارضایتیهایی به دنبال داشته است. وی با بیان اینکه کشاورزان […]
علی باقری در گفتوگو با خبرنگار تسنیم در کرمان، با اشاره به اینکه در راستای مدیریت مصرف برق خاموشی موتورپمپهای چاههای کشاورزی را داریم، اظهار داشت: کشاورزان ما در طول سال میزان مصرف ثابتی را دارند اما خاموشی موتورپمپهای چاههای کشاورزی آسیبهایی به آنها وارد کرده و نارضایتیهایی به دنبال داشته است.
وی با بیان اینکه کشاورزان ما هزینههای زیادی کردند و حاصل و نتیجه زحمات آنها در فصل تابستان به ثمر مینشیند، گفت: برای مثال این روزها باید آبیاری آخر برخی از محصولات کشاورزی انجام شود؛ دانهها خرما الان به آب نیاز دارند و مغز گرفتن پسته الان انجام میشود.
رئیس سازمان جهاد کشاورزی شمال استان کرمان با اشاره به اینکه برداشت محصول باکیفیت کشاورزی به آبیاری به موقع در این ایام وابسته است، افزود: خاموشی موتورپمپهای چاههای کشاورزی بر روی میزان و کیفیت محصول کشاورزان تاثیر گذاشته و مشکلات اقتصادی را برای کشاورزان به دنبال دارد.
وی با بیان اینکه از سنوات گذشته خشکیدگی خوشه خرما را در استان کرمان داشتیم که به دلیل تغییر اقلیمی و افزایش دما در کشور و استان کرمان بوده و البته برخی اقدامات چون خاموشی موتورپمپها هم به آن دامن میزند، گفت: سال گذشته ۹۰ هزار تن میزان برداشت خرما در شرق استان کرمان بود و این احتمال وجود دارد که میزان امسال کاهش داشته باشد.
باقری ادامه داد: به دلیل افت سطح آبهای زیرزمینی خیلی از موتورپمپهای کشاورزی ما برداشت آب از اعماق زیاد را انجام میدهند و قطع و وصل شدن این موتورپمپها خسارات زیادی را به آنها وارد میکند؛ گاهاً موتورپمپهای کشاورزی میسوزد و در کنار آن هزینههای جانبی زیادی برای کشاورزان دارد.
وی با بیان اینکه ما در استان کرمان خرده مالکی داریم و قطع موتورپمپهای چاههای کشاورزی اختلافات اجتماعی را به دنبال دارد، افزود: خاموشی این موتورپمپها در ساعت آب کشاورزان اختلال ایجاد میکند.
رئیس سازمان جهاد کشاورزی شمال استان کرمان، گفت: از طرف دیگر تعدادی از چاههای کشاورزی تا زمینها فاصله دارد و محاسبه ساعات آب، خاموش بودن موتورپمپهای کشاورزی و زمان رسیدن آب به زمین، کشاورزان را با مشکل مواجه میکند.
وی با اشاره به اینکه کشاورزی موضوع مهمی است و مواردی چون امنیت غذایی، اشتغالزایی و مباحث اقتصادی را شامل میشود، بیان کرد: انتظار میرود مسئولان برای مدیریت یک مشکل به حوزههای دیگر آسیب نزنند.
باقری با بیان اینکه باغات و مزارع تشنه، روزهای داغ تابستان را تاب نمیآورند، تصریح کرد: کاهش میزان آب نه تنها از کیفیت و کمیت محصلات کشاورزی میکاهد که آنها را در برابر آفتها و بیماریها آسیبپذیر میکند.
انتهای پیام/۵۱۱/