گوشت قرمز کیلویی ۱۳۰ هزار تومان!
اکوایران: در میادین میوه تره بار قیمت هر کیلو گوشت قرمز از کیلویی ۱۳۰ هزار تومان تا ۶۲۰ هزار تومان عرضه میشود. به گزارش اکوایران، اخیرا سید احمد مقدسی، رئیس انجمن صنفی گاوداران اعلام کرد: عرضه هر کیلو گوشت با نرخ بالاتر از ۴۷۰ هزار تومان اجحاف در حق مصرفکننده است. این درحالی که هم اکنون طبق […]
اکوایران: در میادین میوه تره بار قیمت هر کیلو گوشت قرمز از کیلویی ۱۳۰ هزار تومان تا ۶۲۰ هزار تومان عرضه میشود.
به گزارش اکوایران، اخیرا سید احمد مقدسی، رئیس انجمن صنفی گاوداران اعلام کرد: عرضه هر کیلو گوشت با نرخ بالاتر از ۴۷۰ هزار تومان اجحاف در حق مصرفکننده است.
این درحالی که هم اکنون طبق بررسیهای «اکوایران» در میادین میوه و تره بار شهرداری تهران، هر کیلو گوشت فیله گوساله داخلی ۶۲۰ هزار تومان به فروش میرود. قیمت یک کیلو سردست بسته بندی شده هم ۵۲۸ هزار تومان است. قیمت همین قطعه گوساله اگر وارداتی باشد، ۳۷۰ هزار تومان است. در واقع در میادین قیمت هر کیلو گوشت داخلی گرانتر از گوشت وارداتی است. دادههای موجود نشان میدهد، گوسالههای وارداتی از پاکستان و گوسفندهای وارداتی از استرالیا و روسیه وارد و در سازمان میادین باقیمت تنظیم بازاری توزیع میشوند. البته قیمت قطعات گوسفند روسیه ارزانتر از استرالیا به فروش میرود.
در میادین یک کیلو راسته با استخوان گوسفندی (گرم) تنظیم بازاری از ۱۹۵هزار تومان تا ۲۳۵ هزار تومان عرضه میشود، یک کیلو سردست گوسفند هم با ماهیچه (گرم) از ۲۵۳ هزار تومان تا ۲۶۵ هزار تومان است.
در مقابل در میادین راسته گوساله کیلویی ۳۹۰ هزارتومان تا ۵۵۰ هزار تومان هست. در این بازار قیمت سردست و فیله گوساله( گرم ) هم از گوسفند (گرم ) گرانتر است.
درمیادین تهران قیمت سردست پاک شده گوساله کیلویی ۲۹۹ هزار تومان تا ۵۲۹ هزار تومان عرضه میشود. فیله گوساله (گرم) هم از ۵۴۰ هزار تومان تا ۶۲۰ هزار تومان بفروش میرود.
گوشت منجمد ۱۳۰ هزار تومان
رئیس انجمن صنفی گاوداران در گفتگو اخیرش گفت: قیمت هر کیلو گوساله را ۲۰۰ هزار تومان است. اما بررسی «اکوایران» نشان داد، مصرف کنندگان در میادین شهرداری قطعات ارزانتری را هم میتوانند، بخرند. هرچند برخی قطعات مثل قلوه گاه که ارزان است گوشت خیلی کمی هم دارد. البته اگر وارداتی منجمد بخواهند بخرند. الان یک کیلو قلوه گاه گوسفند و گوساله در میادین شهرداری بین ۱۳۰ هزار تا ۱۹۰ هزار تومان است. راسته تنظیم بازاری گوسفند و گوساله (منجمد) هم ۱۴۰ هزار تا ۲۳۷هزار تومان دیده میشود.
در میادین ران تنظیم بازاری گوسفند و گوساله هم بین ۱۵۵ هزار تومان تا ۲۳۵ هزار تومان است که معمولا قمیت گوساله اندکی گرانتر از گوسفند است؛ حتی در بخش منجمدها.
بازار آزاد گوشت چند؟
اگر مردم سری به سوپر گوشتها بزنند سطح شهر بزنند. درحال حاضر در سهروردی جنوبی یکی از سوپر گوشتها یک کیلو ران گوسفندی بدون استخوان را با تخفیف ۴۸۵ هزار تومان میفروشد. درمقابل مردم باید برای مغز ران گوساله کیلویی ۲۱۵ هزار تومان هزینه کنند. در این مغازه گوشت چرخ کرده از راسته گوساله و گوسفند ۲۱۶ هزار تومان است.
در یکی از سوپر پروتئینیها در شریعتی هم گوشت چرخ کرده مخلوط گوسفندی و گوساله هم ۷۵۵ هزار تومان است. در همین سوپر گوشت خورشتی گوسفندی یک کیلو ۷۹۵ هزار تومان است.اما قلم ران گوسفند ۲۲۹ هزار تومان به فروش میرود. در این مغازه گوشت آبگوشتی کیلویی ۵۸۵ هزار تومان است. در این مغازه راسته گوسفند هم ۶۴۵ هزار تومان دیده میشود.
در مقابل گوشت خورشتی گوساله ۳۹۷ هزار و ۵۰۰ تومان است. مغز راسته گوساله هم کیلویی ۹۱۵ هزار تومان بفروش میرود.
نابودی تولید داخل؟
طبق اعلام رئیس انجمن صنفی گاوداران درحال حاضر ایران توان تولید بیش از یک میلیون تن گوشت قرمز را دارد. اما واردات بیرویه گوشت تولید را به ورطه نابودی میبرد.
به نقل از باشگاه خبرنگاران جوان او معتقد است: گرچه واردات گوشت بهطور مقطعی میتواند بازار را به تعادل برساند، اما راهکار اساسی نیست. مقدسی افزود: دولت با واردات بیرویه گوشت به جای پرداخت یارانه به تولیدکننده خارجی به تولیدکننده داخلی باید یارانه دهد تا بازار متعادل شود.
سیاستی که ظاهرا وزارت جهادکشاورزی فعلا به دنبال آن نیست. چون این وزارتخانه بیش از هرچیزی به تامین بازار میاندیشد. علیرضا پیمان پاک، قائم مقام وزیر جهادکشاورزی در برنامه میز اقتصاد گفت: دولت به دنبال افزایش مبادی وارداتی از جمله کشورهای عضو اوراسیاست تا بازار گوشت با کاهش قیمت مواجه شود.
البته او افزود : وزارتخانه با افزایش واردات نهادههای دامی به دنبال افزایش تولید هم است. به گفته پیمان پاک امسال صد درصد بیشتر از سال قبل جو وارد شد. او افزود: الان قیمت این جو در بازارگاه بین ۸ هزار و ۸ هزار و ۲۰۰ تومان است. درحالی که قیمت مصوب آن ۱۱ هزار و ۳۰۰ تومان است. یعنی هزینه تولید همین الان ۳۰ درصد کاهش یافته است.
قائم مقام وزیر جهادکشاورزی پیشبینی کرد: با کاهش هزینههای تولید و افزایش میزان واردات تا سه هفته آینده باز هم قیمت گوشت کاهش پیدا میکند. او تاکید کرد: با تقویت تولید داخل هم پیشبینی میکنیم بهار سال آینده نیازی به واردات گوشت نداشته باشیم.