یزد رتبه اول کشور را در حوزه رشد اقتصادی کسب کرد
به گزارش خبرگزاری تسنیم از یزد، محمدعلی شاهحسینی، معاون هماهنگی امور اقتصادی استاندار یزد در دیدار نماینده ولی فقیه در استان ضمن گرامیداشت هفته دولت با اشاره به بیانات مقام معظم در راستای حمایت و تمجید دولت سیزدهم اظهار داشت: افتخار ما در دو سال گذشته این است که تبعیت از منویات مقام معظم رهبری […]
به گزارش خبرگزاری تسنیم از یزد، محمدعلی شاهحسینی، معاون هماهنگی امور اقتصادی استاندار یزد در دیدار نماینده ولی فقیه در استان ضمن گرامیداشت هفته دولت با اشاره به بیانات مقام معظم در راستای حمایت و تمجید دولت سیزدهم اظهار داشت: افتخار ما در دو سال گذشته این است که تبعیت از منویات مقام معظم رهبری رسمالعین مجموعه استانداری است.
وی افزود: موضوع اشتغال دغدغه تمام خانوادههای ایران و استان یزد و مطالبه مردم عمدتا در زمینه اشتغال است و امروز شاهدیم که در استان یزد نرخ بیکاری کمتر از ۹ درصد است و در زمینه اشتغال بانوان از جایگاه خوبی در کشور برخوردار هستیم.
معاون هماهنگی امور اقتصادی و گردشگری استان یزد با بیان اینکه اشتغال فارغالتحصیلان و نخبگان استانی از مهمترین دغدغههای استاندار یزد است، تصریح کرد: طرح بورسیه تحصیلی نخبگان در صنعت به عنوان طرح پایلوت در استان یزد شروع به کار کرد و امروز این طرح با توجه به موفقیت استان، در کشور در حال اجرایی شدن است.
وی ادامه داد: در سال گذشته ۱۰۰ دانشجوی نخبه یزدی جذب صنایع استان شدند که این رقم در سال جاری به ۴۰۰ نفر رسید، در حالیکه صنایع یزد اعلام آمادگی برای جذب ۲هزار دانشجوی نخبه را دارند و این خود بیانگر اقبال صنایع به جذب دانشجویان نخبه در استان است.
شاهحسینی با اشاره به اینکه استان یزد رتبه اول کشوری در حوزه رشد اقتصادی را کسب کرد، عنوان کرد: ۴۷۳ میلیون دلار آمار صادرات استان یزد از سوی گمرک یزد اعلام شد و ارزش صادرات محصولات استان یزد در کشور۵/۱ میلیارد دلار بود.
وی افزود: استان یزد در حوزههای مختلف همانند یک کارگاه موفق عمل کرده و میانگین رشد شرکتهای دانشبنیان در کشور ۲۴ درصد و در استان یزد ۲۸ درصد اعلام شد که این آمار از موفقیت استان یزد خبر میدهد.
اتمام فاز اول پروژه انتقال آب از دریا به یزد تا پایان سال جاری
محمدجواد ابوالحسینی، معاون هماهنگی امور عمرانی استان یزد نیز در این دیدار با اشاره به ویژگیهای شاخص عمرانی استان یزد اظهار کرد: بافت تاریخی و جهانی شدن یزد، معدن و صنعت و چهار راه مواصلاتی و ریلی بودن از ویژگیهای مهم استان یزد است.
وی افزود: حوزههای آب، حمل و نقل، انرژی و مسکن از اولویتهای استان یزد است که در حوزه آب مهمترین موضوع کمبود آب در استان و مهمترین پروژه مرتبط به این حوزه انتقال آب از دریای عمان به یزد، افزایش حجم ذخیره آب و بازسازی شبکه توزیع است.
معاون هماهنگی امور عمرانی استان یزد با اشاره به اینکه در تابستان سال جاری هزار و ۶۷۵ لیتر بر ثانیه کسری مصرف در حوزه آب را شاهد بودیم، گفت: مدیریتهای انجام شده در حوزه خط پدافند و مدیریت مصرف باعث شد تا در مجمع شرکت آب منطقهای استان در تهران، پایدارترین شبکه آبی کشور به یزد اختصاص یافت.
وی افزود: تا پایان سال جاری فاز اول پروژه انتقال آب از دریا به استان یزد انجام خواهد شد.
ابوالحسینی از افزایش ۲۰۰ درصدی میزان تابآوری استان یزد در زمینه انتقال آب خبر داد و گفت: میزان تابآوری استان از ۴ ساعت به ۱۶ ساعت افزایش یافت که این موضوع هم از بُعد اجتماعی و هم از بُعد امنیتی بسیار حائز اهمیت است.
وی با اشاره به اینکه استان یزد در زمینه حمل و نقل جادهای در چهار راه مواصلاتی قرار گرفته است، گفت: پروژههای بسیار بزرگی در زمینه حمل و نقل استان یزد در حال انجام است که تنها یکی از این پروژهها ظرفیت باربری استان را تا ۲۰ میلیون تن معادل ظرفیت فعلی باربری استان یزد، افزایش خواهد داد.
معاون هماهنگی امور عمرانی استان یزد با اشاره به سهمیه استان یزد از پروژه مسکن عنوان کرد: سهمیه استان از این پروژه ۵۴ هزار واحد بود که ۱۳۷ هزار نفر ثبتنام کردند و این آمار بیانکننده این است که استان یزد باید بیش از آمار پروژه در زمینه مسکن گام بردارد و در این زمینه اراضی مورد نیاز نیز تامین شده است.
ابوالحسینی ادامه داد: در بحث جوانی جمعیت استان یزد تمام تلاش خود را به کار برد تا مسئله مسکن در این حوزه رفع شود.
وی با اشاره به مسئله انرژی در استان گفت: در حوزه تولید انرژی استان یزد ۲ هزار و ۸۰۰ مگاوات تولید داشته و مصرف استان در سال جاری از تولید استان پیشی گرفت.
معاون هماهنگی امور عمرانی استان یزد از بهرهبرداری از ۶۰ پروژه گردشگری با سرمایهگذاری هزار میلیارد تومان خبر داد و گفت: ۳۶۵ پروژه با ظرفیت اشتغالزایی ۸ هزار و ۷۰۰ نفر در حال ساخت است و تختهای اقامتی استان به بیش از ۱۳۰ هزار تخت نیز افزایش یافت.
وی با اشاره به حوزه آموزش و پرورش بیان کرد: بیش از ۳ هزار میلیارد تومان جذب مشارکت خیری، احداث ۷۰ زمین چمن و ۱۱ سالن ورزشی در حوزه ورزش، ساخت ۳۱۶ کلاس درس نیز از اقدامات انجام شده در حوزه آموزش و پرورش استان است.
ابوالحسینی ادامه داد: اجرای ۸ بیمارستان نیمه تمام برای افزایش ۷۰۰ تخت بیمارستانی از اولویت حوزه بهداشت و درمان است.
استان یزد برای اولین بار از مسئولیت وزارت نفت منتفع شد
محمود ناطق مسئول پیگیری پروژههای سفر ریاست جمهور به استان یزد نیز در این دیدار با بیان اینکه در دور اول سفر رئیس جمهور به استان یزد ۱۵۰ مصوبه برای استان یزد رقم خورد، اظهار کرد: این مصوبات با اعتباری بالغ بر ۷ هزار و ۶۷۲ میلیارد تومان بود و تعهد سازمان برنامه بودجه کشور بود که کمتر از دو سال ۴ هزار و ۸۰۰ میلیارد تومان اعتبار نقدی به استان تزریق و قبل از اتمام سال مالی ۱۴۰۰ – ۱۴۰۱ این اعتبار جذب شد.
وی افزود: احداث، بهبود و تکمیل ۸ بیمارستان در سطح استان با اعتباری بالغ بر ۲۴۰ میلیارد تومان در حوزه درمان در دستور کار قرار گرفت.
مسئول پیگیری پروژههای سفر ریاست جمهور به استان یزد با اشاره به حوزه راههای استان عنوان کرد: ۲ هزار و ۴۴۵ میلیارد تومان به این حوزه اعتبار تعلق گرفت که هزار و ۵۰ میلیارد تومان برای حوزه راهها و شریانهای اصلی استان بود.
ناطق ادامه داد: ۳۸۵ میلیارد تومان در حوزه حمل و نقل ریلی اعتبار تخصیص داده شد.
وی با اشاره به احیای قنوات استان یزد تصریح کرد: صد میلیارد تومان برای قنوات استان یزد در نظر گرفته شد که بیش از ۵۰۰ قنات در سطح استان با مشارکت مردم احیا، مرمت و لایروبی شد.
مسئول پیگیری پروژههای سفر ریاست جمهور به استان یزد با بیان اینکه استان یزد برای اولین بار از مسئولیت وزارت نفت منتفع شد، اظهار کرد: ۴۰ میلیارد تومان اعتبار از سوی وزارت نفت به استان یزد تخصیص داده شد که تمام آن جذب و ۳۰۰ میلیارد تومان در راستای گازرسانی به ۸۵ روستای استان هزینه شد.
وی افزود: در مصوبات اول سفر رئیس جمهور اعتبارات لازم برای تکمیل کارخانهها و شرکتهای دانشبنیان تخصیص داده شده بود که این اعتبارات نیز جذب شدند.
مسئول پیگیری پروژههای سفر ریاست جمهور به استان یزد ادامه داد: در دور دوم سفر ریاست جمهوری به استان یزد ۸۰ مصوبه با اعتباری بالغ بر ۴ هزار و ۳۹۹ میلیارد تومان در دستور کار قرار گرفت و ۱۹ تفاهمنامه بین وزارتخانهها و استانداری یزد صورت گرفت که مهمترین آن تفاهمنامه سرمایهگذاری است.
ناطق افزود: ۱۹۸ هزار میلیارد تومان برای ۶۷ پروژه در تفاهمنامه سرمایهگذاری در نظر گرفته شد که تاکنون ۲۰ تفاهمنامه با اعتباری بالغ بر ۱۴۷ میلیارد تومان امضا و به استان ابلاغ شده است.
انتهای پیام/۷۸۱/.