۲۴۹۱ مورد حیوان گزیدگی در بلوچستان در یک سال
فیض الرحمان رسولی زاده در گفتوگو با خبرنگار تسنیم در ایرانشهر، اظهار داشت: وقوع ۲۴۹۱ مورد حیوان گزیدگی فقط طی یک سال در شهرستانهای مختلف منطقه بلوچستان واقع در جنوب استان سیستان و بلوچستان واقعا نگران کننده است و عملاً تهدیدی جدی برای سلامت شهروندان به شمار میرود. سرپرست معاونت بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی ایرانشهر […]
فیض الرحمان رسولی زاده در گفتوگو با خبرنگار تسنیم در ایرانشهر، اظهار داشت: وقوع ۲۴۹۱ مورد حیوان گزیدگی فقط طی یک سال در شهرستانهای مختلف منطقه بلوچستان واقع در جنوب استان سیستان و بلوچستان واقعا نگران کننده است و عملاً تهدیدی جدی برای سلامت شهروندان به شمار میرود.
سرپرست معاونت بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی ایرانشهر با بیان اینکه هاری یک بیماری واگیر و ۱۰۰ درصد کشنده است که از طریق حیوان گزیدگی به انسان منتقل میشود، اما در صورت اقدام به موقع قابل پیشگیری و درمان محسوب میشود، گفت: در حال حاضر ۳۱ مرکز پیشگیری از هاری در سطح شهرهای تحت پوشش دانشگاه علوم پزشکی ایرانشهر وجود دارد که در صورت مراجعه بیماران دچار گزش حیوانات، اقدامات پیشگیرانه لازم از جمله تلقیح واکسن، پیشگیری و درمان را ارائه میکنند، اما ضروریست سایر دستگاههای اجرایی نظیر دامپزشکی، شهرداران، نیروی انتظامی، محیط زیست، بخشداران و فرمانداران نیز به موازات حوزه بهداشت همکاری لازم در این زمینه را داشته باشند.
وی خاطرنشان کرد: متاسفانه سال گذشته یک کودک در منطقه بلوچستان به دلیل بیماری هاری دچار مرگ شده و طبق آمار در سال ۱۴۰۱ تعداد ۲۴۹۱ مورد حیوان گزیدگی به مراکز بهداشتی درمانی مراجعه کردهاند که نسب به مدت مشابه سال قبل از آن افزایش ۱۰۰ درصدی داشته و این امر نشان دهنده اهمیت اقدامات به موقع برای جلوگیری از انتقال بیماری از حیوان به انسان است.
رسولیزاده تصریح کرد: همه سگهای صاحبدار نیازمند به واکسینه شدن توسط دامپزشکی هستند و البته کنترل و اتلاف سگهای ولگرد بلاصاحب توسط شهرداریها از مهمترین عوامل کاهش موارد هاری است.
وی گفت: ۷۰ درصد آمار حیوان گزیدگی بلوچستان در روستاها و مناطق حاشیه شهر رخ داده و بیشترین موارد حیوان گزیدگی نیز مربوط به گروه سنی ۵ تا ۱۹ بوده که نیازمند ورود جدی شهرداران و سایر نهادهای دولتی به موازات اقدامات حوزه بهداشتی است.
معاون بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی ایرانشهر از شهروندان خواست از تحریک یا نزدیک شدن به حیوانات وحشی به ویژه سگهای ولگرد و بلاصاحب خودداری کنند و در صورت گزش توسط حیوانات حتی خراشهای جزئی به نزدیکترین مرکز بهداشتی درمانی برای پیشگیری، تلقیح واکسن و درمان هاری مراجعه کنند.
انتهای پیام/