۷ شهر و ۲۵ روستای سیستان و بلوچستان گازدار شد
منصور بیجار در گفتوگو در گفتوگو با خبرنگار تسنیم در زاهدان اظهار داشت: تاکنون ۷ شهر از ۵۵ شهر و ۲۵ روستا از ۳ هزار و ۲۸۰ روستای دارای قابلیت گازرسانی سیستان و بلوچستان، گازدار شدهاند. معاون هماهنگی امور عمرانی استاندار سیستان و بلوچستان افزود: تاکنون ۴ هزار و ۱۳۷ کیلومتر شبکه اجرا شده و […]
منصور بیجار در گفتوگو در گفتوگو با خبرنگار تسنیم در زاهدان اظهار داشت: تاکنون ۷ شهر از ۵۵ شهر و ۲۵ روستا از ۳ هزار و ۲۸۰ روستای دارای قابلیت گازرسانی سیستان و بلوچستان، گازدار شدهاند.
معاون هماهنگی امور عمرانی استاندار سیستان و بلوچستان افزود: تاکنون ۴ هزار و ۱۳۷ کیلومتر شبکه اجرا شده و در حال حاضر با گازدار شدن ۲ هزار و ۳۷۱ کیلومتر آن، بیش از ۱۱۹ هزار و ۶۴۳ خانوار شهری و ۲ هزار و ۱۶۷ خانوار روستایی از نعمت گاز برخوردار شدهاند و مبلغ یک هزار و ۷۲۰ میلیارد تومان نیز از ابتدای شروع پروژه تا بهمنماه سال ۱۴۰۱ برای گازرسانی به استان سیستان و بلوچستان هزینه شده است.
وی گفت: پروژه عظیم انتقال گاز از عسلویه به استان سیستان و بلوچستان به طول ۹۰۲ کیلومتر در سال ۱۳۸۴ آغاز شد که در شهریورماه ۱۳۸۹ به شهرستان ایرانشهر و در اسفندماه سال ۱۳۹۵ به زاهدان رسید و در ادامه توسعه شبکه، گازرسانی به منطقه سیستان عملیاتی شد و خط انتقال گاز از زاهدان به زابل به طول ۱۰۸ کیلومتر انجام و این خط در اردیبهشت ماه ۱۴۰۱ به بهرهبرداری رسید.
بیجار خاطرنشان کرد: به منظور تسریع در حوزه گازرسانی در سطح استان، مقرر شد طرح ضربتی گازرسانی با استفاده از ظرفیت استانهای معین آغاز شود؛ و گازرسانی به شهرهای مرکزی و غربی استان مشتمل بر شهرهای زاهدان، خاش، میرجاوه و تفتان، شهرهای شمالی استان مشتمل بر شهرهای زابل، زهک، هامون، نیمروز و هیرمند، شهرهای شرقی استان مشتمل بر شهرهای سراوان، سیب و سوران، مهرستان و شهرهای جنوبی استان شامل دشتیاری، چابهار،کنارک، راسک، سرباز، قصرقند، نیکشهر و فنوج در دستور کار قرار گرفت.
وی گفت: در حال حاضر باقیمانده شبکه شهرهای زابل ، زهک، هامون ، نیمروز ، هیرمند نیز در حال اجرا است که هم اکنون مقدار ۲۵۰ کیلومتر شبکه اجرا شده در این شهرها، گازدار می باشد و در حدود ۶۷۳ مشترک از نعمت گاز برخوردار شدهاند و مابقی شبکهها تا انتهای سالجاری تزریق گاز انجام خواهد شد.
معاون هماهنگی امور عمرانی استانداری سیستان و بلوچستان افزود: فاز اول(گستره اول) خط انتقال گاز از خاش تا پالیزان به طول ۱۰۵ کیلومتر و در گستره دوم خط انتقال تا میرجاوه به طول ۱۰۹ کیلومتر نیز اجرا و گازدار شده است و عملیات احداث فاز دوم خط انتقال گاز پالیزان به پسکوه ، پسکوه به سوران و پسکوه به زابلی مجموعاً به طول ۱۵۳ کیلومترآغاز شده است که پیش بینی می شود تا پایان سال ۱۴۰۲ به بهرهبرداری برسد. عملیات گاز رسانی به شهرستان سراوان، سیب و سوران، مهرستان و گلشن نیز تاکنون ۱۰ درصد پیشرفت فیزیکی داشته است.
بیجار در خصوص گازرسانی به شهرهای جنوبی استان نیز گفت: خط انتقال گاز از ایرانشهر به چابهار ۲۷۰ کیلومتر است و درچهار فاز در حال اجرا است که با اتمام این پروژه، گازرسانی به شهرهای چابهار، کنارک ، زرآباد و دشتیاری انجام خواهد شد و مقرر شد از ابتدای اردیبهشتماه سال ۱۴۰۲ تأسیسات تقویت فشار شماره ۱ و ۲ بر روی خط هفتم سراسری اجرایی شود.
وی افزود: در حال حاضر شهرهای زاهدان، زابل، ایرانشهر، خاش، بمپور، محمدان، بزمان گازدار شدهاند و عملیات گازرسانی به شهرهای ادیمی، دوست محمد، محمد آباد، زهک، علی اکبر، میرجاوه، دلگان، اسماعیل آباد، روستاهای خاش و روستاهای ایرانشهر و بمپور در دست اجرا است.
بیجار گفت: با ورود گاز به شهرهای استان، بیش از ۹ واحد تولیدی و شهرک صنعتی در استان نیز از نعمت گاز برخودار شدهاند. در حال حاضر با گازرسانی به چهار نیروگاه در سطح استان صرفهجویی قابل ملاحظهای در مصرف فرآوردههای نفتی شده است.
انتهای پیام/