نقشه تورم غذایی جهان؛ کشورهای دارای نرخ تورم بالای ۱۰۰ درصد + نمودار
اکوایران: نقشه تورم غذایی کشورهای جهان در دسامبر سال ۲۰۲۲ چگونه بوده است؟ درصد تغییر شاخص بهای کالایی در مقایسه با ماه مشابه سال قبل را چگونه می توان ارزیابی کرد. به گزارش اکوایران؛ بررسی دادههای اعلام شده در خصوص تغییرات شاخص بهای گروه مواد خوراکی و آشامیدنی در آخرین ماه طی بازه زمانی اکتبر۲۰۲۲ […]
اکوایران: نقشه تورم غذایی کشورهای جهان در دسامبر سال ۲۰۲۲ چگونه بوده است؟ درصد تغییر شاخص بهای کالایی در مقایسه با ماه مشابه سال قبل را چگونه می توان ارزیابی کرد.
به گزارش اکوایران؛ بررسی دادههای اعلام شده در خصوص تغییرات شاخص بهای گروه مواد خوراکی و آشامیدنی در آخرین ماه طی بازه زمانی اکتبر۲۰۲۲ تا ژانویه ۲۰۲۳ در مقایسه با ماه مشابه سال قبل از افزایش تورم این گروه کالایی در کشورهای با سطح درآمد پایین و متوسط حکایت دارد.
براساس ارزیابیها تورم این گروه کالایی در ۸۳.۳ درصد کشورهای کمدرآمد، ۹۰.۲ کشورهای با درآمد «متوسط- پایین» و ۹۱ درصد کشورهای با درآمد «متوسط – بالا» دارای نرخ تورم غذایی بالای ۵ درصد هستند و از سوی دیگر بسیاری کشورها از تورم دو رقمی در گروه کالایی مواد غذایی برخودارند.
حال با توجه به ارزیابیها صورت گرفته این سوال مطرح می شود که کدام کشورها بالاترین نرخ تورم اسمی – غذایی را دارند و شاخص بهای کالاهای خوراکی و آشامیدنی در ژانویه ۲۰۲۳ نسبت به ماه مشابه سال قبل چگونه بوده است؟ ارزیابیها نشان دهنده آن است که زیمبابوه بالاترین نرخ تورم غذایی را با رقم ۲۸۵ درصد به خود اختصاص داده است و در جایگاه بعدی کشورهای ونزوئلا و لبنان به همراه زیمبابوه قرار دارند که دارای نرخ تورم غذایی بالای ۱۰۰ درصد هستند.
اما چه کشورهای از نرخ تورم غذایی کمتر از ۱۰۰ درصد برخوردارند؟ براساس گزارش مرکز پژوهشهای اتاق بازارگانی تهران، دادههای اعلام شده نشان دهنده آن است که آرژانتین با نرخ تورم ۹۵ درصد در مرز قرار گرفته و ایران و ترکیه هم نرخ تورم ۷۰ درصد داشته اند.
کشورهای دارای بیشترین تورم
با توجه به دادههای اعلام شده این پرسش مطرح می شود که کدام کشورها دارای بالاترین تورم اسمی غذایی بودهاند. براساس ارزیابیها در صورت کسر تورم کل از تورم اسمی غذایی، تورم واقعی مواد غذایی، مشخص می شود که در ۸۷.۹ درصد از ۱۵۷ اقتصاد جهان نرخ تورم گروه غذایی از تورم کل بالاتر است در نتیجه این گروه از اقتصادها دارای تورم واقعی مثبت غذایی برخوردار هستند. در میان کشورهای مورد بررسی اقتصاد زیمبابوه دارای بالاترین نرخ تورم واقعی مواد غذایی با رقم ۴۱ درصد است و ایران با تورم واقعی ۱۹ درصد در رتبه پنجم جهان از نظر بالاترین تورم واقعی غذایی قرار دارد. با بررسی دادها می توان گفت برخی از اقتصادهای اروپایی مانند مجارستان، لیتوانی و اسلواکی نیز در فهرست ۱۰ اقصتاد با بالاترین نرخ تورم واقعی غذایی قرار دارند.