بازار تاریخی «قلعه محمود» کرمان در تصرف اتباع بیگانه
به گزارش خبرگزاری تسنیم از کرمان، استان کرمان از استانهای برخوردار کشور در حوزه صنایعدستی است و ۱۰۳ رشته صنایع دستی در استان وجود دارد با این وجود کرمان بازارچه دائمی صنایعدستی ندارد و در شرایطی قرار بود بازار تاریخی قلعه محمود که در حال تخریب شدن بود، احیا شده و به بازارچه دائمی صنایعدستی […]
به گزارش خبرگزاری تسنیم از کرمان، استان کرمان از استانهای برخوردار کشور در حوزه صنایعدستی است و ۱۰۳ رشته صنایع دستی در استان وجود دارد با این وجود کرمان بازارچه دائمی صنایعدستی ندارد و در شرایطی قرار بود بازار تاریخی قلعه محمود که در حال تخریب شدن بود، احیا شده و به بازارچه دائمی صنایعدستی تبدیل شود، روند احیای آن با مشکلاتی مواجه شده است.
به گفته مسئولان ۷۰ درصد مغازههای بازار قلعه محمود در مالکیت خصوصی و برخی در اجاره اتباع افغانستانی است و در کنار آن خانههایی که ورودی آن به داخل بازارچه بوده و آنها نیز در اجاره همین اتباع هستند، مشکلساز شده است؛ مشکلاتی که باید به آن شلوغی فضا و ناامنیها را هم اضافه کرد.
همه این مشکلات در شرایطی است که بیش از یک دهه است که مسئولان کرمان میخواهند بازار تاریخی قلعهمحمود را مرمت و احیا کنند و به این بازار روح و جانی تازه ببخشند، اما تلاشهای آنها تاکنون موفقیت چندانی نداشته است و این بازار تاریخی در تصرف اتباع بیگانه است.
اعظم علیخانی، معاون صنایعدستی اداره کل میراثفرهنگی، گردشگری و صنایعدستی استان کرمان، با اشاره به اینکه در کرمان بازارچه دائمی صنایعدستی نداریم، اظهار داشت: در پروژههایی که طراحی شده و اعتباراتی که دریافت شده راهاندازی چند بازارچه در سطح استان را در برنامه داریم که امیدواریم بتوانیم این بازارچههای صنایع دستی را به نتیجه برسانیم.
وی با بیان اینکه بازار تاریخی قلعه محمود برای تبدیل شدن به بازارچه دائمی صنایعدستی با آسیبها و مشکلاتی مواجه است، گفت: البته اتفاق خوبی در ارتباط با این بازارچه بین ادارات کل میراث فرهنگی و اوقاف استان کرمان افتاد و با توجه به اینکه مالکیت برخی از مغازههای این بازار در اختیار اوقاف است برای استقرار هنرمندان صنایع دستی و تولید و ارائه محصول این هنرمندان در این مکان هنرمندان ما به اوقاف معرفی شدند.
معاون صنایعدستی اداره کل میراثفرهنگی، گردشگری و صنایعدستی استان کرمان با اشاره به اینکه شهرداری کرمان هم پای کار است تا این بازار تاریخی به بازارچه صنایع دستی تبدیل شود، افزود: ۷۰ درصد مغازههای بازارچه قلعه محمود در مالکیت خصوصی و ۳۰ درصد این مغازهها در مالکیت اوقاف است.
وی با بیان اینکه در ارتباط با بخشی از مغازههای این بازارچه که در مالکیت اوقاف است، معرفی هنرمندان صنایعدستی به اوقاف در حال انجام است، ادامه داد: مسئلهای که وجود دارد این است که بخشی از مغازههای این بازارچه در مالکیت خصوصی است و به اجاره اتباع افغانستانی داده شده است و در این حوزه با مشکلاتی مواجه هستیم.
علیخانی با اشاره به اینکه شلوغی فضا و ناامنیهایی که در بازار قلعه محمود وجود دارد مشکلساز شده و آسیبهایی برای هنرمندان ایجاد کرده است، گفت: باید برنامه جامع و کاملی برای این بازار تاریخی طراحی شود تا هنرمند ما بتواند در فضایی آرام فعالیت کنند.
وی با بیان اینکه ورودی خانههای اطراف به داخل بازار قلعه محمود نیز مشکلساز شده است، افزود: متاسفانه این خانهها نیز در اجاره اتباع افغانستانی هستند که این موضوع فضا را برای کار سخت کرده و باید مدیریت شود.
به گزارش تسنیم بازار قلعه محمود کرمان یادگاری از قرن هشتم تا دوره قاجار است و در یکی از محلههای قدیمی این شهر قرار دارد، بازاری که جز تعداد معدودی از حجرهها بر درب بقیه حجرهها قفل زده شده، دربهای چوبی آن شکسته و سوزانده شده و بافت تاریخی این بنای ارزشمند به مکانی برای بزهکاران و معتادان تبدیل شده بود.
بازار قلعه محمود یکی از قدیمیترین بازارهای کرمان است و مسئولان کرمان بیش از یک دهه در تلاش هستند که آن را مرمت و احیا کرده و نجات بدهند، اما اقدامات آنها تاکنون به نتیجه نرسیده است.
انتهای پیام/۵۱۱/