ارتقاء بهرهوری با استفاده از تشکلسازی اقتصادی توسط بخش تعاون
سرپرست معاونت اقتصادی و کسب و کار اتاق تعاون ایران در نشست تخصصی همایش ملی بهره وری گفت: بخش تعاون از طریق تشکل سازی اقتصادی می تواند به ارتقاء بهره وری کمک کند. به گزارش پایگاه اطلاع رسانی اتاق تعاون ایران، رضا وفایی یگانه، سرپرست معاونت اقتصادی و کسب و کار اتاق تعاون ایران، همایش […]
سرپرست معاونت اقتصادی و کسب و کار اتاق تعاون ایران در نشست تخصصی همایش ملی بهره وری گفت: بخش تعاون از طریق تشکل سازی اقتصادی می تواند به ارتقاء بهره وری کمک کند.
به گزارش پایگاه اطلاع رسانی اتاق تعاون ایران، رضا وفایی یگانه، سرپرست معاونت اقتصادی و کسب و کار اتاق تعاون ایران، همایش ملی بهره وری بیان داشت: ما از بازده مقیاس تولید استفاده نمی کنیم و به صورت انفرادی عمل می کنیم این درحالی است که تعاونی سازی می تواند در رشد و ارتقا بهره وری بازوی توانمندی باشد.
وی با اشاره به موانع و عوامل اصلی که مانع پیشرفت و ارتقاء بهره وری می شود، گفت: در سطح ملی، پیشرفت بهره وری با موانعی نظیر فضای کسب و کار، تورم روبه می باشد، در دنیا میانگین تورم ۵درصد بوده درحالیکه در ایران این رقم به نزدیک ۴۰ درصد رسیده است که این موضوع کارکرد قیمتی های نسبی را بهم می زند و تخصیص که منابع دیگر با رویکرد بهره وری نیست و با بازده حاصل از تورم شده است.
وی ادامه داد: تعدد قوانین، قوانین مزاحم و تغییرات آنها بدون ملاحظات فعالان اقتصادی نیز معضلات حوزه کسب و کار است. از سوی دیگر عدم استفاده از مزیت تجارت جهانی نیز اصل مهمی است که برای ارتقاء بهره وری باید به آن توجه کرد.
وفایی افزود: در سطح بخشی، نیز باید اشاره کرد که ما استراتژی های توسعه صنعتی نداریم و جانمایی صنایع ما در بخش های مختلف مغایر با اهداف بهره وری است. وی گفت: سهم هزینه حمل و نقل در هزینه تمام شده در کشور ما ۱۶ درصد است این درحالی است که در عرف بین الملل این رقم ۶ درصد محاسبه شده است که می توان جانمایی اشتباه صنایع و واحدهای تولید را یکی از دلایل این رقم عنوان کرد.
سرپرست معاونت اقتصادی و کسب و کار اتاق تعاون ایران تصریح کرد: رشد سرمایه گذاری منفی، نیز از دیگر دلایل عدم ارتقاء بهره وری است ما درتشکیل سرمایه دچار مشکل هستیم و اگر بخواهیم فناوری تزریق کنیم باید به موارد توجه ویژه ای شود.
وفایی یگانه با اشاره به اینکه کسانی که در مدیریت بهره وری فعالیت می کنند باید متغیرهای کنترلی را مدنظر قرار دهند، خاطرنشان کرد: در خصوص برنامه هفتم توصیه می کنم که با رویکرد پاسخگو کردن دولت در حوزه بهره وری، تقویت جایگاه سازمان بهره وری در استانها و منتفع کردن بخش های غیردولتی از ارتقاء بهره وری، برنامه ریزی شود.
https://iccnews.ir/?p=52691