استفاده از شیوههای نوین آبیاری برای مدیریت مصرف آب امری غیرقابل انکار است
به گزارش خبرگزاری تسنیم از یزد، آب مهمترین عامل توسعه کشاورزی است و کمبود آب در بخش کشاورزی منجر به آسیبهای گوناگونی به آب و خاک شده و سبب کاهش تولیدات زراعی، دامی، باغی و کاهش تولید محصول میشود. برداشت آب به روش سنتی و آبیاری مزارع با شیوههای قدیمی و در شرایط خشکسالیهای اخیر منجر به […]
به گزارش خبرگزاری تسنیم از یزد، آب مهمترین عامل توسعه کشاورزی است و کمبود آب در بخش کشاورزی منجر به آسیبهای گوناگونی به آب و خاک شده و سبب کاهش تولیدات زراعی، دامی، باغی و کاهش تولید محصول میشود.
برداشت آب به روش سنتی و آبیاری مزارع با شیوههای قدیمی و در شرایط خشکسالیهای اخیر منجر به پایین رفتن سطح سفرههای آب زیر زمینی شده است بنابراین روش بهرهوری از آب و استفاده از آن باید برنامهریزی شده باشد تا از هر قطره آب استفاده شود.
با تجهیزات و امکانات پیشرفته و هوشمند امروزی در کشاورزی میتوانیم ضمن جلوگیری از هدر رفت آب، بیشترین محصول را با کیفیت مطلوب داشته باشیم.
سیدابوالفضل میروکیلی در گفتوگو با خبرنگار تسنیم در یزد در خصوص اهمیت سرمایهگذاری برای کشتهای کم آب بر متناسب با شرایط منطقه و استفاده از شیوههای کشت نوین اظهار داشت: امروزه مسئله کمبود آب یک مشکل جهانی است و کشور ما هم از این موضوع مستثنی نیست و اکنون دیگر با توجه به کمبود آب نمیتوان کشت و کار گذشته را انجام داد.
رئیس سازمان جهاد کشاورزی استان یزد عنوان کرد: با توجه به مصرف بالای آب در بخش کشاورزی توسعه آبیاری نوین میتواند آثار ارزندهای در تولید کشور داشته باشد و روشهای نوین آبیاری این امکان را به وجود میآورد تا از قطره قطره آب به خوبی استفاده کنیم.
وی گفت: در این راستا و با توجه به شرایط اقلیمی هر منطقه میتوان از گیاهان دارویی کم آبخواه استفاده کرد، این رویکرد در چند سال اخیر شدیدا مورد توجه جهانیان قرار گرفته است، خوشبختانه گیاهان دارویی را میتوان هم به صورت دیم در بعضی مناطق با ویژگی مناسب آن و هم به صورت آبی کشت کرد و این موضوع در چند سال اخیر در کشور ما به خوبی جا افتاده است.
رئیس سازمان جهاد کشاورزی استان یزد بیان کرد: با توجه به کمبود آب برای زنده نگهداشتن بخش کشاورزی میتوان شیوههای نوین آبیاری قطرهای، برداشت مکانیزه، کشت مکانیزه همچنین صنایع تبدیلی مطابق با استانداردهای جهانی را پیاده کرد.
میروکیلی تصریح کرد: در استان یزد بیشترین شیوه نوین کشاورزی مربوط به آبیاری قطرهای است و برای کشت گیاهان دارویی مانند گل محمدی، آویشن و گل گاو زبان انجام گرفته است.
وی با اشاره به اینکه بسیاری از محصولات کشاورزی و گیاهان دارویی در مناطق کویری هستند که ارزش صادراتی برای کشورهای دیگر دارند گفت: کشت گیاهان دارویی چند سالی است که در استان یزد رونق گرفته است اما سطوح کشت نسبت به سایر استانها کمتر است لذا بیشتر تولیدات استان یا در خود استان مصرف میشود و یا به استانهای همجوار صادر میشود.
رئیس سازمان جهاد کشاورزی استان یزد اظهار داشت: میزان کشت گیاهان دارویی در استان یزد ۱۷۰۰ هکتار و میزان تولید استان در این بخش ۱۱۱۰ تن است.
کاشت گیاهان و محصولات مقاوم به کم آبی همچون گیاهان دارویی با ارزش غذایی بالا یکی از راهکارهای موثر در حفظ صنعت کشاورزی و تولید محصول است.
بحران آب در استان یزد مانع کشت و زرع محصولات پر آب خواه است و چنین شرایط اقلیمی میطلبد تا مسئولان و بهرهبرداران بخش کشاورزی تلاش کنند تا منابع محدود آبی را در کشت محصولات کم آبخواه با ارزش اقتصادی بالا مانند گیاهان دارویی به کار گیرند.
انتهای پیام/۷۸۱/ش