معاون اجرایی رئیس جمهور: بزرگترین بندر خشک خاورمیانه آماده بهرهبرداری شد
به گزارش خبرگزاری تسنیم از اسلامشهر، محسن منصوری، معاون اجرایی رئیس جمهور و سرپرست نهاد ریاست جمهوری در جلسه شورای اداری اسلامشهر با حضور رئیس جمهور گفت: بنده به سهم خودم از ریاست محترم جمهوری به خاطر وقتی که برای استان تهران گذاشتند تشکر میکنم. استان تهران جزو استانهایی است که بیشترین بهرهبرداری را از […]
به گزارش خبرگزاری تسنیم از اسلامشهر، محسن منصوری، معاون اجرایی رئیس جمهور و سرپرست نهاد ریاست جمهوری در جلسه شورای اداری اسلامشهر با حضور رئیس جمهور گفت: بنده به سهم خودم از ریاست محترم جمهوری به خاطر وقتی که برای استان تهران گذاشتند تشکر میکنم. استان تهران جزو استانهایی است که بیشترین بهرهبرداری را از مصوبات سفرهای استانی داشته و این مصوبات کماکان جاری و ساری است.
منصوری تصریح کرد: امروز بیش از ۲۰ هزار میلیارد تومان مصوبه عمرانی و بیش از ۲۰ هزار میلیارد تومان مصوبه تسهیلاتی در استان تهران منعقد شده است که بخشی از آن نیز اجرایی شده است. در شهرستان اسلامشهر و در گام اول و پیش از سفر استانی ۱۱۵۰ میلیارد تومان مصوبه در اختیار مجموعه شهرستان اسلامشهر قرار گرفته بود که به نسبت این شهرستان، عدد قابل توجهی است. در موضوع بیمارستان مقرر شد ۳۵۰ میلیارد تومان دولت باید کمک کند که تا به امروز ۱۴۵ میلیارد تخصیص داده شده است.
معاون اجرایی رئیس جمهور و سرپرست نهاد ریاست جمهوری تأکید کرد: در موضوع ساماندهی شبکه آب و فاضلاب اسلامشهر بیش از ۴۰۰ میلیارد تومان مصوبه سفر داریم. در زمینههای مختلف راه، حفر چاههای آب، حوزه برق، بهداشت و درمان و ساخت مراکز آموزشی و … به تفکیک مصوباتی از قبل گذرانده شده است.
منصوری خاطرنشان کرد: این ۱۱۵۰ میلیارد تومان سهم اختصاصی اسلامشهر است. ما مصوباتی داریم که به صورت عمومی در کل استان است که سهم اسلامشهر نیز سهم قابل توجهی خواهد بود. ما در بحث نوسازی و تجهیز مدارس ۲۵۰۰ میلیارد تومان دولت در استان تهران تصویب کرده است که سهم مناسبی از آن در اختیار اسلامشهر قرار خواهد گرفت.
وی گفت: در یکسال گذشته در دولت، اتفاقات و مصوبات مهمی شکل گرفته است که گرههای بزرگی از مردم این منطقه باز کرده است. فعال شدن پروژههای اصلی عمرانی از مهمترین اتفاقات بوده است اما بعضی از زیرساختها و مسائل اقتصادی اشکالات جدی داشته است و دولت با همت خود مصوبه گذرانده است. به عنوان مثال مسئله مهم لکههای صنعتی استان تهران به شکل نامناسب در استان تهران شکل گرفته است که دولت تصویب کرده که ۳۸ لکه صنعتی به ۳۸ شهرک صنعتی خصوصی تبدیل شود. از این ۳۸ لکه صنعتی ۵ لکه صنعتی در اسلامشهر قرار دارد که انشاالله منجر به ساماندهی و رشد حوزه صنعت و معدن خواهد شد.
معاون اجرایی رئیس جمهور و سرپرست نهاد ریاست جمهوری اظهار کرد: از پروژههای مهمی که در شهرستان اسلامشهر فعال است و انتظار میرود در این سفر ریاست محترم جمهوری گشایش جدی برای آن حاصل شود موضوع بندر خشک آپرین است. این بندر در حقیقت بزرگترین بندر خشک خاورمیانه است که عملیات اجرایی آن تقریباً به صورت ۱۰۰ درصد به پایان رسیده است.
وی ادامه داد: بندر خشک آپرین اگر فعال شود برای بیش از ۵ هزار نفر اشتغال ایجاد میکند و ظرفیت استقرار بیش از ۴۰۰ هزار کانتینر دارد و از نظر تحول در ساختار حمل و نقل و حوزه انبارداری اتفاق منحصر به فردی است. بخش زیادی از کالاهای وارداتی کشور بناست دیگر در بنادر و انبارها مستقر نشود و امروز در اسلامشهر پیاده شده و در استانهای مرکزی توزیع شود. این بندر نخستین بندر خشک است و مشابه آن اصلاً وجود ندارد. ۵ هزار فرصت شغلی که با ایجاد بندر خشک ایجاد میشود قابلیت افزایش و ارتقا به ۲۰ هزار شغل را نیز در فازها و گامهای بعدی دارد.
منصوری تأکید کرد: تقاضای بنده این است که به عنوان مصوبه اصلی این سفر، انشالله ظرف مدت ۲ ماه این بندر خشک فعال شود و به بهرهبرداری کامل برسد که مقدمه این فعال شدن، استقرار کامل گمرک است. گمرک در بندر خشک آپرین مستقر شده است و به صورت ساعتی خدمت ارائه میکند اما نیاز است که گمرک ظرف مدت یکماه با اختصاص یک کد مستقل گمرگی ساختار خود را در آنجا مستقر کند که دراینصورت دیگر هیچ کاستی برای این فعال شدن این پروژه وجود ندارد. اگر به عنوان دستاورد سفر افتخار بکنیم که همین یک پروژه را فعال کنیم به اندازه یک شهر اشتغال ایجاد خواهد شد. مراسم افتتاح این پروژه چندین بار در دورههای گذشته گذاشته شده است که به دلایلی این امر اتفاق نیافتاد که یکی از مشکلات همین مشکل با راهآهن بود.
معاون اجرایی رئیس جمهور و سرپرست نهاد ریاست جمهوری با اشاره به پروژه کمربندی شمالی اسلامشهر گفت: یکی از مشکلات پروژه کمربندی شمالی اسلامشهر این است که با بندر خشک آپرین تداخل دارد و اگر آن محدوده و حریم آزاد شود ممکن است فرایند بندر خشک آپرین دچار اختلال شود. برای این موضوع باید جلسهای گذاشته شود تا مسئله را به گونهای حل کنیم که هم برای کمربندی شمالی و هم برای پروژه بندر خشک آپرین و راهآهن و گمرک مشکلی ایجاد نشود.
منصوری خاطرنشان کرد: در رابطه با بیمارستان خیریه حاج آقای شبستری باید عرض کنم که در کنار این مجموعه، زمین بسیار مناسبی وجود دارد که در ماده ۵ آن را تغییر کاربری بدهیم و از محل ارزش افزوده زمین مجاور، بیمارستان تکمیل شود. چراکه شرایط شاید به گونهای باشد که نتوانیم برای این پروژه اعتبار متمرکز بگذاریم که این مسئله را نیز آمادگی داریم تا در قالب مصوبات این سفر بگذرانیم.
وی گفت: موضوع مترو با این منابع خیلی طول خواهد کشید و ۳ راه وجود دارد که به این پروژه کمک شود. راه اول این است که قطعاً کمک ۲۰۰ میلیارد تومانی محقق خواهد شد و در این باره جای نگرانی نیست و راهحل اول نیز فاینانس داخلی است که در حال پیگیری است. راه دوم ماده ۵۶ است تا بتوانیم ۵۰۰ میلیارد تومان تسهیلات از طریق یکی از بانکهای عامل به این پروژه اختصاص بدهیم و راه سوم و راهحل اساسی موضوع تهاتر نفت است که طرفین بحث برای این موضوع آماده هستند.
انتهای پیام/